США і Росія на засіданні Радбезу ООН звинуватили один одного в гонці озброєнь
США і Росія на засіданні Радбезу ООН звинуватили один одного в гонці озброєнь

США і Росія на засіданні Радбезу ООН звинуватили один одного в гонці озброєнь

08:09, 23 серпня 2019.

Світ.

Росія звинуватила США в тому, що після розриву ДРСМД під загрозою опинилася і угода про обмеження стратегічних наступальних озброєнь.

На екстреному засіданні Ради Безпеки ООН в Нью-Йорку, яке було скликано у четвер, 22 серпня на вимогу Москви і Пекіна, російські, американські та китайські дипломати звинуватили один одного в погрозах через ядерну зброю.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Виконувач обов'язків постпреда Росії при ООН Дмитро Полянський сказав, що після розриву американцями Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД) під загрозою опинилася і угода про обмеження стратегічних наступальних озброєнь СНО - III.

За його словами, у Вашингтоні неодноразово давали зрозуміти, що не зацікавлені у збереженні цієї угоди в існуючому вигляді.

Крім того, він заявив, що світ стоїть в одному кроці від неконтрольованої гонки озброєнь через геополітичні амбіції США.

У свою чергу, постійний представник Китаю при ООН Чжан Цзюнь заявив, що США домагаються отримання односторонніх військових переваг за рахунок виходу з ДРСМД.

За його словами, США таким чином пішли від виконання міжнародних зобов'язань.

У відповідь виконувач обов'язків постпреда США при організації Джонатан Коен заявив, що США мають намір розробляти і випробовувати ракетні системи, раніше заборонені ДРСМД, посилаючись при цьому на загрози з боку Москви і Пекіна.

Він вказав, що дії Росії і Китаю ведуть до того, що відбувається розмив основи безпеки, і США не мають наміру ігнорувати цю ситуацію.

"Ми не будемо сидіти склавши руки і зробимо необхідні заходи для забезпечення своєї безпеки та безпеки наших союзників, це передбачає випробування і розробку систем для протидії тим загрозам, з якими ми стикаємося", - зазначив Коен.

Як повідомляв УНІАН, 2 серпня завершилася процедура виходу США з Договору про РСМД, в результаті чого дана угода припинила свою дію.

Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності між СРСР і США був підписаний 8 грудня 1987 року.

Документ покликаний сприяти обороні США і їх союзників у Європі і на Далекому Сході.

Він забороняв США і Росії зберігати, виробляти та використовувати крилаті ракети наземного базування з радіусом дії від 300 до 3 тисяч 400 миль.

#Росія#США#Китай#Радбез ООН#гонка озброєнь.

Источник материала
Поделиться сюжетом