В суді США розповіли подробиці відбілювання репутації Януковича перед Заходом
В суді США розповіли подробиці відбілювання репутації Януковича перед Заходом

В суді США розповіли подробиці відбілювання репутації Януковича перед Заходом

07:47, 23 серпня 2019.

Політика.

Колишній бізнес-партнер Манафорта Рік Гейтс розповів, що у 2012 році американські юристи на замовлення українського уряду складали звіт для відбілювання репутації екс-президента.

Рік Гейтс дав свідчення у справі лобіювання Віктора Януковича в США / фото УНІАН.

Колишній бізнес-партнер Пола Манафорта Рік Гейтс дав свідчення у справі лобіювання екс-президента України Віктора Януковича в США.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Гейтс розповів про звіт 2012 року, який склали американські юристи на замовлення українського уряду.

За його словами, метою цього звіту було відбілити у 2012 році репутацію Януковича на Заході, в США і в Європі.

Звіт повинен був показати, що процес над Юлією Тимошенко, який вважався основною перешкодою євроінтеграції України, був справедливий.

За даними Гейтса, профінансував звіт український олігарх Віктор Пінчук, віддавши за нього більш ніж 4,5 мільйона доларів.

Також, за словами бізнес-партнера Манафорта, американські юристи зустрічалися з "ключовими європейськими фігурами", зокрема з Олександром Кваснєвським та Петом Коксом, які тоді очолювали місію Європарламенту в Києві.

Їх повинні були переконати в тому, що процес над Тимошенко - це не переслідування.

Зокрема, у 2006-2015 роках вони виступали в якості незареєстрованих агентів уряду України, Партії регіонів і «Опозиційного блоку».

За останніми даними, Манафорт отримав від українських політиків 31 млн доларів за надання політичних консультацій лише у 2012 році.

Манафорт і Гейтс перевели мільйони доларів отриманих виплат іноземним компаніям і на банківські рахунки, відкриті ними та їхніми спільниками в ряді країн.

Вони приховали існування іноземних компаній і банківських рахунків, постійно помилково повідомляючи у своїх податкових документах, що вони не мають іноземних банківських рахунків.

Як повідомляв УНІАН, Окружний суд у Вірджинії 7 березня виніс вирок Манафорту у справі про податкове та банківське шахрайство – три роки і 11 місяців позбавлення волі.

13 березня він був засуджений до трьох з половиною років позбавлення волі за злочини, розкриті в ході розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера за втручання Росії у вибори в США.

У загальній складності політтехнолог, який у 2016 році займав пост глави виборчої кампанії Дональда Трампа, проведе за ґратами сім з половиною років.

#США#Янукович#Манафорт#Янукович і Манафорт.

Источник материала
Поделиться сюжетом