Росія має сама попроситися до "Великої сімки" - Білий дім
Росія має сама попроситися до "Великої сімки" - Білий дім

Росія має сама попроситися до "Великої сімки" - Білий дім

В Адміністрації президента США Дональда Трампа заявили, що Росія першою повинна попросити про повернення до формату ”Великої вісімки”.

Про це під час телефонного брифінгу на правах анонімності заявив високопоставлений посадовець з Адміністрації президента Дональда Трампа, повідомляє пресслужба Білого дому пише УНІАН.

Зокрема, він заявив, що Росія була відсторонена від ”Великої вісімки” через ”причини, які добре відомі”.

"Відбулося обговорення, яке, на мою думку, почалося з французької сторони, про те, коли знову настане час для Росії повернутися, якщо коли-небудь це буде", - сказав посадовець з адміністрації Трампа.

"Отже, напевно, це питання може постати, але ключовий фактор, що росіяни самі не прохали повернутися.

Тому, я очікую, що спочатку це має відбутися", - наголосив він.

При цьому він нагадав слова Трампа, на думку якого, участь Росії на переговорах серед країн ”Великої сімки” стало би хорошою справою, якщо брати до уваги, що G7 приділяє значну кількість часу для обговорення питань безпеки та економіки.

"Але він не обов`язково відстоював той чи інший варіант, і ми наразі, насправді, не маємо чогось додаткового сказати", - заявив він.

При цьому посадовець Адміністрації Трампа додав, що американська сторона "очікує, що питання участі або неучасті Росії буде обговорено лідерами".

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп висловив думку, що РФ повинна бути представленасеред найвпливовіших країн світу.

Ця заява пролунала напередодні чергового саміту лідерів Франції, Німеччини, Великої Британії, Італії, Канади, США та Японії.

Також повідомлялося, що американський та французький лідери домовилися запросити РФ на саміт 2020 року.

Натомість державний секретар Сполучених Штатів Рекс Тіллерсон запевнив, що РФ не повернеться до G7доки не припинить агресію проти України і не відновить її суверенітет.

Тим часом в Міністерстві закордонних справ України перелічили умови повернення Росії до G7.

Источник материала
Поделиться сюжетом