Правоохоронці проводять обшуки в будинку екс-глави Нацбанку Гонтаревої у Києві
Правоохоронці проводять обшуки в будинку екс-глави Нацбанку Гонтаревої у Києві

Правоохоронці проводять обшуки в будинку екс-глави Нацбанку Гонтаревої у Києві

Валерія Гонтарева.

Пресс-слжуба НБУ.

У Києві правоохоронні органи України проводять обшуки в домі екс-глави Національного банку країни Валерії Гонтаревої та в "Укроборонпромі" у справах про розкрадання в оборонній сфері, в яких фігурує колишній президент Петро Порошенко.

"Зараз йдуть санкціоновані судом масові обшуки у кримінальних справах Порошенка.

У справі про мародерство і розкрадання в армії обшуки йдуть будинку у Гонтаревої, в "Укроборонпромі" і структурах, які брали участь у відмиванні командою Порошенка вкрадених в армії коштів", - написав Портнов.

Гонтарева фігурує у кримінальному провадженні, відкритому 31 липня 2019 року "за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами правління Національного банку, які діяли з метою одержання неправомірної вигоди".

Йдеться про зміни валютного регулювання і контролю, внесені до нормативної бази Національного банку 19 січня 2016 року.

Як повідомляється, в органу попереднього розслідування виникли об'єктивні підстави для допиту Гонтаревої, у зв'язку з чим 5 серпня їй було виписано повістку про виклик на допит як свідка (надіслано засобами поштового зв'язку) і призначено дату допиту на 12 серпня 2019 року.

15 серпня Гонтаревій повторно виписали повістку про виклик на допит, яку було надіслано засобами поштового зв'язку, і призначили дату проведення слідчої дії на 22 серпня.

Однак екс-голова НБУ так і не з'явилася і причини не повідомляла.

Валерія Гонтарева була головою НБУ з червня 2014 року по березень 2018 року.

Источник материала
Поделиться сюжетом