Українці переходять на екзотичні овочі

Українці переходять на екзотичні овочі

Про це розповів засновник компанії «Стодола Щира Їжа» Ян Островський, передає agroportal.

«Продовжуємо збирання, нелегка це справа, цих малюків збирати в густих ліанах.

На смак цей овоч як огірок з післясмаком лайма.

Як на мене, то свіжий він для нас має нетрадиційний смак, хоча в Штатах, бачу по інстаграму, його додають в салати.

А от при маринуванні овоч стає близьким до звичайного огірка, тому мені і цікавий, як бебі овоч в банці», — розповідає Ян Островський.

За його словами, мексиканський кавуновий огірок він вирощує в тестовому режимі другий рік — невелику кількість в різних умовах, відкритий і закритий грунт, через розсаду і прямий висів.

Зазначає, що урожайність вже краща, ніж минулого року, але є ще над чим працювати.

Наприклад, цього року багато рослин втратили через ураган з градом, тому вже прийняте рішення — наступного року вирощувати овоч лише в теплиці.

«Поки що продукцію з мексиканського кавунового огірка ще не продавали, випробовуємо різні маринади і возимо на виставки за кордон, вивчаю ринок та попит на даний продукт.

Можливо, цього року дамо невелику партію на Гудвайн.

Плануємо виставляти продукт на виставках Anuga і Biofach.

Якщо буде реальний інтерес, на наступний рік ризикну на об»єм побільше.

Місце для подібної екзотики є», — зазначає Ян Островський і додає, що на даному етапі головне, навчитись виходити в хорошу урожайність і правильно переробляти через маринування, ну в потім активно просувати на ринок.

Крім мексиканського кавунового огірка господарство вирощує бамію, чорний корінь скорцонера, різнокольорові фізаліси, перці та томати черрі.

Тож «Стодола Щира Їжа» є чим здивувати гурманів.

Нагадааємо, Єврокомісія дозволила Україні експортувати овочі і фрукти до ЄС.

Поделиться сюжетом
https://m.me/nakolinaperedukrainoy