В Україні обрати лікаря відтепер можна онлайн
В Україні обрати лікаря відтепер можна онлайн

В Україні обрати лікаря відтепер можна онлайн

13:50, 17 вересня 2019.

Країна.

За допомогою сервісу також можна оцінити фінансовий стан амбулаторії: скільки вона отримує грошей відповідно до кількості декларацій на кожного лікаря і на що витрачає.

Онлайн-сервіс допоможе пацієнтам проаналізувати завантаженість лікарів / фото УНІАН.

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) спільно з Міністерством цифрової трансформації запустили онлайн-сервіс на підставі відкритих даних «Відкрита медреформа», який дозволяє обирати лікаря пацієнтам медичних закладів.

Про це на прес-брифінгу повідомив голова НСЗУ Олег Петренко.

«Сервіс буде корисний для пацієнтів, які хочуть обрати лікаря, оскільки дозволяє легко проаналізувати завантаженість фахівців у будь-якому медзакладі.

Достатньо ввести ім'я-прізвище лікаря, адреса або назву медустанови, і система видасть інформацію про кількість підписаних декларацій кожного з лікарів медзакладу», - сказав він.

За словами Петренка, за допомогою сервісу також можна оцінити фінансовий стан амбулаторії: скільки вона отримує грошей відповідно до кількості декларацій на кожного лікаря і на що витрачає.

Інформація про завантаженість лікарів та матеріальне становище медустанови дозволить громадянам прийняти виважене рішення про підписання декларації, сказав він.

Присутній на брифінгу перший заступник міністра цифрової трансформації України Олексій Вискуб своєю чергою зазначив, що розвиток відкритих даних залишається пріоритетом для нового уряду, особливо в сферах, які проходять реформування.

"Тому ми створили цей зручний і зрозумілий для всіх інструмент, який дозволяє зорієнтуватися при виборі лікаря та проконтролювати використання державних грошей», - сказав він.

На прес-брифінгу також йшлось про те, що сервіс буде цікавий журналістам та громадським активістам, оскільки надає достовірну та відкриту інформацію про поточний стан проведення медреформи в Україні.

Як повідомляв УНІАН, із 1 січня 2020 року в Україні розпочнеться реалізація закону про медичну реформу в повній мірі та вперше запрацює Програма медичних гарантій для всіх громадян України.

Програма Медгарант затверджується Верховною Радою в складі закону про держбюджет України на відповідний рік.

16 вересня Національна служба здоров'я України (НСЗУ) попросила Верховну Раду передбачити виділення 80 млрд грн на Програму медичних гарантій під час розгляду законопроекту про держбюджет на 2020 рік.

Програма медичних гарантій - перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнту та які є безкоштовними.

За них платить Національна служба здоров'я України з податків громадян.

До програми медичних гарантій увійдуть послуги первинної амбулаторно-поліклінічної, стаціонарної медичної допомоги, а також екстреної, паліативної медичної допомоги та реабілітації.

Чіткий перелік безкоштовних для українців медичних послуг буде відомий після затвердження державного бюджету на 2020 рік.

#МОЗ#декларації#лікарі.

Источник материала
Поделиться сюжетом