Зеленський провів телефонну розмову з віце-президентом США
Зеленський провів телефонну розмову з віце-президентом США

Зеленський провів телефонну розмову з віце-президентом США

22:34, 18 вересня 2019.

Політика.

Український президент сподівається на збільшення обсягів допомоги США для сфери безпеки України.

Президент України Володимир Зеленський / фото president.

Президент України Володимир Зеленський висловив сподівання, що у наступному році збільшаться обсяги допомоги, що виділяють США для сфери безпеки України.

Як повідомила прес-служба глави держави, про Зеленський сказав під час телефонної розмови з віце-президентом Сполучених Штатів Америки Майком Пенсом.

Глава держави подякував Пенсу за його особисту роль в ухваленні рішення про продовження програми безпекової допомоги Україні та висловив сподівання, що у наступному році обсяги такої допомоги з боку США лише зростуть.

Також Зеленський підкреслив важливе значення підтримки, яку надають Сполучені Штати для зміцнення обороноздатності України та реформування національного сектору безпеки й оборони.

Сторони констатували плідний розвиток українсько-американської співпраці у сфері енергетики та висловилися за її подальше активне розширення.

Було також підкреслено обопільне задоволення високим рівнем політичного діалогу між Україною та США на найвищому рівні.

Президент України поінформував віце-президента Сполучених Штатів про реформи, спрямовані на викорінення корупції у нашій країні.

Зі свого боку, Пенс відзначив прогрес України у впровадженні масштабних реформаторських заходів і висловив підтримку цих зусиль нової української влади.

Як повідомляв УНІАН, раніше американське видання Politico писало, що президент США Дональд Трамп доручив своїй команді з питань національної безпеки переглянути програму з фінансування підтримки безпекової сфери України.

Через перегляд програми призупинилася можливість використання передбачених у бюджеті США 250 млн доларів на безпекову допомогу Україні.

Кошти не можуть витрачатися, доки відбувається перегляд програми фінансування, і термін використання цих коштів спливає 30 вересня цього року.

12 вересня у Державному департаменті США заявили, що погодилися виділити затриману допомогу в галузі безпеки для України.

"Державний департамент США дозволив виділити допомогу у галузі безпеки для України у розмірі 141,5 млн доларів, в тому числі кошти на снайперські гвинтівки та гранатомети, і ще 250 млн доларів з Департаменту оборони, які були суперечливо затримані адміністрацією Трампа, схоже, теж визначені для схвалення", - повідомляло видання Defense News.

#президент України#Україна і США#Віце-президент США Майк Пенс#Володимир Зеленський.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны