У США допускають імпічмент Трампа через тиск на Зеленського
У США допускають імпічмент Трампа через тиск на Зеленського

У США допускають імпічмент Трампа через тиск на Зеленського

Голова комітету з розвідки палати представників Адам Шифф заявив, що якщо тиск президента США Дональда Трампа на українського колегу Володимира Зеленського буде доведено, то сама імпічмент може стати єдиним виходом з ситуації.

Про це він повідомив у прямому ефірі американського телеканала CNN.

«Якщо президент, по суті, стримує військову допомогу і в той же час намагається погрозами змусити іноземного лідера зробити щось незаконне, очорнити його опонента в президентській кампанії, тоді це може бути єдиним засобом», – зазначив Шифф.

При цьому він підкреслив, що до цієї ситуації не був прихильником ідеї імпічменту глави Білого дому.

Adam Schiff says that if the reports about Pres.

Trump’s conversation with Ukraine are proven true, then impeachment may be the only "remedy." “This seems different in kind and we may very well have crossed the Rubicon here." #CNNSOTU pic.

— State of the Union (@CNNSotu) September 22, 2019.

Таким чином він відреагував на повідомлення американських ЗМІ про те, що Трамп у телефонній розмові із Зеленським нібито неодноразово закликав останнього надати компрометуючу інформацію про сина політика Хантера Байдена.

Як повідомляли ЗМІ, президент США, його адвокат Руді Джуліані і, можливо, низка інших осіб намагалися змусити український уряд підтримати кампанію з переобрання Трампа.

Источник материала
Поделиться сюжетом