5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Створення ТСК проти трьох каналів – це команда особисто Зеленського, - Медведчук
Створення ТСК проти трьох каналів – це команда особисто Зеленського, - Медведчук

Створення ТСК проти трьох каналів – це команда особисто Зеленського, - Медведчук

Голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук вважає, що створення Верховною Радою ТСК, яка займеться перевіркою телеканалів "112 Україна", News.

One, і Zik, - персональний наказ президента Володимира Зеленського та його команди.

Про це нардеп заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Якщо оцінювати дії влади, а саме пана Зеленського та його команди, яка займається цими питаннями, я маю на увазі питаннями знищення свободи слова в Україні, у них це "вдало" виходить.

Тому що всі його заяви під час виборів, у перші дні входження на посаду президента, його прес-конференція так звана, на якій він теж дуже багато часу приділив ЗМІ, його інтерв'ю до цієї прес-конференції, яку він давав, і один із каналів, "1+1", транслював це інтерв'ю, де йому поставили запитання і він розповідав з приводу того, що вони розберуться в певних каналах з приводу цих каналів та їх фінансування", - зазначив нардеп.

За словами Віктора Медведчука, президент і його команда зайняті цілеспрямованим знищенням ЗМІ, які займають незалежну позицію.

"Я впевнений, і я маю підстави стверджувати, що це саме його персональні команди, команди його підлеглих, Офісу президента, пана Богдана, який, як неодноразово повідомлялося в ЗМІ, втручався в роботу судів, що розглядають діяльність каналів, та рішення Національної ради з питань радіо і телебачення, які були предметом розгляду в різних судових інстанціях, що призвело до того, що ваш канал, "112 Україна", було позбавлено ліцензії на цифрове мовлення, а стосовно каналу News.

One було ухвалено рішення щодо позбавлення ліцензії і подано з цією метою до суду, а стосовно каналу ZiК було ухвалено незаконне рішення щодо проведення додаткової перевірки з приводу діяльності цього каналу – це все ланки одного ланцюга.

Цей ланцюг – знищення непотрібних ЗМІ, які займають незалежну позицію, які дають збалансовану позицію в інформаційно-політичній сфері, які, як ми це бачимо, щодня і у ваших експертних дослідженнях, і в різних шоу-форматах на всіх трьох каналах, які я перелічив, йдеться про те, що подаються різні думки, зокрема за участю партії влади, монобільшості, тобто "Слуги народу", представників інших політичних сил – як тих, які представлені в парламенті, так і тих, які поза парламентом, але продовжують вести політичну роботу.

Це все спрямовано проти цих ЗМІ", - вважає нардеп.

Новини по темі: Рада створила ТСК щодо розслідування діяльності ряду телеканалів, у тому числі "112 Україна".

Медведчук: Дуже шкода, що нинішня влада намагається знищити свободу слова в Україні.

"Все це називається злочином проти свободи слова, і дуже добре, що сьогодні вас підтримують ваші телеглядачі, багато політиків і політичні партії, міжнародна громадськість, серед яких і депутати Європарламенту, які, до речі, входять, як я знаю, до Міжнародної редакційної ради і "112 Україна", і News.

І цю тему на сьогодні обговорюють на всіх рівнях: і в ЄС, і в Європарламенті, на який так рівняється, зокрема, нова влада.

І я думаю, що ваша боротьба, і я вам щиро цього бажаю, обов'язково закінчиться успішно", - підсумував Віктор Медведчук.

Источник материала
Поделиться сюжетом