Навколо музею історії України розгорівся скандал
Навколо музею історії України розгорівся скандал

Навколо музею історії України розгорівся скандал

Колектив Національного музею історії України звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням втрутитись у ситуацію, яка склалась у музеї.

У зверненні, зокрема, йдеться про те, що 11 листопада в музеї сталася спроба рейдерського захоплення.

Про це повідомляється на сторінці музею у Facebook.

Колектив музею підтримує генерального директора Тетяну Сосновську і виражає недовіру призначеному наказом державного секретаря Міністерства культури Ростислава Карандєєва в.

гендиректора НМІУ Богдану Патриляку.

Також спільний представницький орган профспілок музею звернувся із листом до прем'єр-міністра України Олексія Гончарука, міністра культури, молоді і спорту Володимира Бородянського з повідомленням про виникнення колективного трудового спору між колективом НМІУ та державним секретарем Міністерства культури Карандєєвим, що полягає у незаконному відстороненні Сосновської.

«У разі тиску на колектив та при спробах переслідування співробітників за їхню принципову позицію, колектив попереджає про можливість використання свого права на страйк», - йдеться у заяві працівників Національного музею історії України.

До слова, у січні цього року у музеї проходив обшук робочого місця завідувача сектору нумізматики та перевірка експонатів колекції.

Источник материала
Поделиться сюжетом