Обмін полоненими між ОРДЛО і Києвом відбудеться ближчим часом, - Сайдік
Обмін полоненими між ОРДЛО і Києвом відбудеться ближчим часом, - Сайдік

Обмін полоненими між ОРДЛО і Києвом відбудеться ближчим часом, - Сайдік

Мартін Сайдік.

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з Донбасу Мартін Сайдік розраховує, що сторони конфлікту в найближчому майбутньому домовляться про обмін полоненими.

Про це Сайдік заявив журналістам після засідання ТКГ в Мінську, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я переконаний, що сторони хочуть обмін і я сподіваюся, що він відбудеться ближчим часом", - сказав Сайдик.

Він підкреслив, що сторони з цього питання введуть "дійсно дуже серйозну роботу" і ця тема була сьогодні в центрі дискусії гуманітарної робочої групи ТКГ.

Кореспондент телеканалу "112 Україна" повідомив, що однією з ключових тем стала тема обміну утримуваних.

Спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік за підсумками зустрічі контактної групи підтвердив, що готується великий обмін утримуваних, і він відбудеться вже в найближчому майбутньому, можливо, аж навіть до кінця того року.

Але які-небудь деталі, прізвища і терміни цього обміну стануть відомі тільки після зустрічі "нормандської четвірки" 9 грудня в Парижі.

Поки ж сторони готують документи за списками утримуваних і уточнюють осіб.

За останніми даними СБУ в полоні у бойовиків перебувають 244 людини, однак ті підтвердили місце знаходження та факт утримання самого тільки 74 осіб.

В Україну повернулися 24 моряка, журналіст Роман Сущенко, режисер Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Станіслав Клих, Микола Карп'юк, Володимир Балух, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров і Микола Сизанович.

Источник материала
Поделиться сюжетом