Дубілет заявив про "лякаючий" тренд у даних про народжуваність
Дубілет заявив про "лякаючий" тренд у даних про народжуваність

Дубілет заявив про "лякаючий" тренд у даних про народжуваність

13 грудня.

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет вирішив дослідити дані про народжуваність в Україні, заявивши, що у них є "дивний і дещо лякаючий" тренд - відсоток народжених у вихідні різко скоротився після 1990 року, що пояснюється штучним стимулюванням більш ранніх пологів, аби вони не відбулися у вихідні.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Працюючи з даними про народжуваність в Україні, ми виявили дивний тренд.

Дивний і дещо лякаючий..

Якщо в радянські часи шанси народитися в будь-який день тижня були приблизно однаковими, то зараз відсоток у вихідні різко скоротився.

Наприклад, якщо ви народилися після 1990 року, ймовірність народитися у вівторок на 50% вище, ніж у неділю!" - зазначив Дубілет, оприлюднивши графік з даними про те, в який день тижня народжуються діти.

Він додав, що, зі слів експертів і молодих батьків, "лікарі часто штучно стимулюють пологи так, щоб вони не відбулися у вихідні".

"Піки у вівторок пояснюються тим, що на цей день частіше призначають кесарів розтин", - додав урядовець.

"Чому ця статистика лякає? Як мені пояснили фахівці, будь-яке штучне стимулювання більш ранніх пологів — це не дуже добре для здоров'я.

Судячи з усього, медичні рішення в наших пологових будинках приймають не завжди в кращих інтересах дитини, а з якихось інших міркувань", - зазначив Дубілет, вказавши, що це питання досліджується.

Источник материала
Поделиться сюжетом