19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Названо ТОП-5 food-трендів 2020 року
Названо ТОП-5 food-трендів 2020 року

Названо ТОП-5 food-трендів 2020 року

Таку думку виловила Мирослава Ульяніна, дієтолог, передає 24tv.

Експерт назвала п’ять велнес-трендів 2020 року.

Глобальний тренд на sustainability зачепить їжу.

«У контексті стійкості зміниться пакування продуктів: ми позбудемось пластику, що не може перероблюватися, та перейдемо на той, що можна компостувати.

Акценти на крохмаль або очерет не тільки для соломинок, але й для повноцінного пакування.

Будемо всі ходити у магазин із торбинкою з тканини», — вважає дієтолог.

Sustainability землеробства і фермерства.

«У світі це уже не новина, „штучне м'ясо“ недавно з'явилося в Україні.

До кінця 2020 звикнемо до веган-бургерів, де котлети з сої, гороху та інших альтернатив.

Це питання не тільки про вплив на здоров'я, але й про вплив на планету.

Нещодавно було презентовано веганські яйця із суміші гороху та водоростей, які на смак і на вигляд не відрізняються від курячих», — розповідає Ульяніна.

За результатами дослідження Uber Eats: все більше людей, які замовляють страви, орієнтуються на користь їжі для здоров'я й обирають рослинні, а не тваринні страви.

Ріст попиту на альтернативу коров'ячому молоку: окрім соєвого, мигдалевого та кокосового з'являться і нові варіанти.

«Наприклад, кунжутне молоко, яке я особисто давно роблю самостійно і рекомендую всім, адже у складі кунжуту дуже багато кальцію.

Також з'явиться молоко із кісточок кавуна та дині - їх легко і дешево приготувати і вдома, і у промислових масштабах.

На цей тренд впливає популярність ідей безвідходного виробництва — коли споживається продукт повністю, від кореня до верхівки», — додає Мирослава Ульяніна.

5.З'явиться альтернатива жирним молочним продуктам — вершкам, сметані.

Це масло з кісточок кавуна, з горіха макадамії та нуту.

Стануть більш популярні веганські сири з горіхів, з насіння, з кеш'ю, макадамії та мигдалю.

Источник материала
Поделиться сюжетом