Зеленський досі не задекларував свій відпочинок в Омані, як і перельоти чартерами
Зеленський досі не задекларував свій відпочинок в Омані, як і перельоти чартерами

Зеленський досі не задекларував свій відпочинок в Омані, як і перельоти чартерами

Президент України Володимир Зеленський не відзвітував за витрати, пов’язані із поїздкою до Султанату Оман, яку він здійснив на початку цього року.

Як повідомляє «Главком», у Єдиному державному реєстрі декларацій відсутня інформація про зміну майнового стану глави держави.

Відповідно до статті 52 Закону України Про запобігання корупції, декларант у разі суттєвої зміни майнового стану зобов’язаний задекларувати зміни впродовж 10 днів і внести дані до Єдиного держреєстру декларацій.

«У разі суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування, а саме отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, … зазначений суб’єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку зобов’язаний повідомити про це Національне агентство», ідеться в законі.

Як повідомляв «Главком», вперше інформація про те, що президент Володимир Зеленський перебуває в Омані з’явилася у ЗМІ 5 січня.

Проживав президент у п'ятизірковому готелі Al Bustan Palace Ritz-Carlton Hotel, повідомляє ЗМІ.

Вартість однієї ночі у цьому готелі доходить до 4000 євро.

На Банковій повідомили, що президент відбув lj Jvfye разом з родиною рейсовим літаком за власні кошти.

Зеленський під час поїздки в Оман зустрівся з міністром, який підтримав Іран в конфлікті через ліквідацію американцями генерала Касима Сулеймані.

До Києва глава держави повернувся уночі 9 січня.

За інформацією ЗМІ, він повернувся з Оману на бізнес-джеті.

Вартість оренди складає від $60 тис.

«Главком» звернувся із запитами на інформацію до Міністерства закордонних справ, Державного управління справами і Офісу президента, проте відповідей не отримав.

Прессекретарка президента Юлія Мендель на телефонні дзвінки не відповідає.

Источник материала
Поделиться сюжетом