Україна та німецька компанія Deutsche Bahn підписали меморандум про співпрацю
Україна та німецька компанія Deutsche Bahn підписали меморандум про співпрацю

Україна та німецька компанія Deutsche Bahn підписали меморандум про співпрацю

22 січня.

Міністерство інфраструктури підписало “Меморандум про взаєморозуміння” із залізничним оператором Німеччини Deutsche Bahn.

Церемонія підписання відбулась в Українському домі у Давосі, передає УНН.

Як повідомив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, який також був присутній на церемонії, цей альянс — це логічне продовження Плану реструктуризації Укрзалізниці, яке анонсував Президент Володимир Зеленський у вересні 2019 року.

"Упевнений, що застосування досвіду найбільш успішної європейської залізничної компанії підвищить ефективність та якість залізничних перевезень в Україні.

Після зустрічі з керівництвом Deutsche Bahn минулого тижня у Києві, ми прийшли до розуміння формату співпраці, а саме — Україна повністю зберігатиме за собою контроль над Укрзалізницею", - зауважив він.

Гончарук також зазначив, що німецькі фахівці працюватимуть над реформуванням управлінських механізмів підприємства.

"Тож одразу відкидую всі чутки — про жодні продаж чи оренду стратегічно важливого державного об’єкта, як Укрзалізниця, мова не йде.

Розраховую, що німецька операційна ефективність та нульова терпимість до корупції стане базою для зміни ситуації в Укрзалізниці", - резюмував він.

Так, 21 січня в Давосі стартував 50-й Всесвітній економічний форум, і перший день вже встиг порадувати учасників і допитливих глядачів цікавими подіями.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом