Медведчук: Фундаментом зустрічі в "нормандському форматі" були Мінські угоди
Медведчук: Фундаментом зустрічі в "нормандському форматі" були Мінські угоди

Медведчук: Фундаментом зустрічі в "нормандському форматі" були Мінські угоди

На зустрічі "нормандського формату" був прийнятий ряд рішень, які можуть дозволити сьогодні встановити мир в Україні.

Про це розповів голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук на брифінгу після зустрічі з представниками найбільших фракцій Бундестагу у Берліні, передає телеканал News.

"На зустрічі "нормандського формату", яка не була очною зустріччю майже протягом більш ніж три роки, починаючи з 2016 року був прийнятий ряд рішень, які реально могли б дозволити, і можуть дозволити встановити мир в Україні", - сказав депутат.

Він зазначив, що фундаментом зустрічі "нормандського формату" були Мінські угоди.

"Що було в комюніке, підписаному в Парижі 9 грудня 2019 року, з чим погодилися глави держав "нормандського формату"? Перше - вони погодилися з тим, що фундаментом діяльності Нормандського формату є Мінські угоди, а саме: протокол, підписаний 5 вересня 2014 року, меморандум від 15 вересня 2014 року і комплекс заходів 12 лютого 2015 року.

Глави держав "нормандського формату" встановили, про те, що Мінські угоди, а саме ті три акти, які я перерахував, є неукоснительными для їх повної імплементації.

Я цитую комюніке 9 грудня", - сказав Медведчук.

Нардеп підкреслив, що в Парижі було прийнято рішення до кінця грудня 2019 року встановити постійний режим припинення вогню.

[media type="video" position="1"].

Теги по теме
Виктор Медведчук
Источник материала
Поделиться сюжетом