Євросоюз виділить 26 мільйонів євро на підтримку фермерів в Україні
Євросоюз виділить 26 мільйонів євро на підтримку фермерів в Україні

Євросоюз виділить 26 мільйонів євро на підтримку фермерів в Україні

У Брюсселі перед початком пленарної сесії 6-го засідання Ради асоціації Україна-ЄС 27 січня уряд України та Європейська комісія підписали угоду про фінансування заходу "Підтримка ЄС для розвитку сільського господарства та малих фермерських господарств в Україні".

Про це повідомляє "Укрінформу".

Від уряду України угоду підписав віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба, від Європейської комісії – комісар ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Олівер Варгеї.

Документ має на меті залучення допомоги Європейського Союзу для сприяння розвитку в Україні більш інклюзивного та конкурентоспроможного аграрного сектору, орієнтованого на зростання та сталий розвиток малих і середніх фермерських господарств, а також малих і середніх підприємств.

Загальний внесок ЄС в рамках угоди становить 26 млн євро.

Ця допомога від Євросоюзу буде спрямована на підтримку ключових напрямків розвитку сільськогосподарського сектору.

Серед них, зокрема, підтримка земельної реформи, а також проведення інституційних та галузевих реформ у сфері сільського господарства та розвитку сільських територій.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що парламент розгляне в другому читанні законопроєкт про ринок землі на наступній сесії, яка розпочнеться 4 лютого.

Источник материала
loader
loader