В Україні розроблять маршрути госпіталізації пацієнтів на випадок поширення нового коронавірусу
В Україні розроблять маршрути госпіталізації пацієнтів на випадок поширення нового коронавірусу

В Україні розроблять маршрути госпіталізації пацієнтів на випадок поширення нового коронавірусу

19:43, 28 січня 2020.

Країна.

В аеропорту «Бориспіль» санітарно - карантинний пункт переведено в цілодобовий режим роботи і забезпечено чергування як оперативних бригад швидкої медичної допомоги, так і лікарів-епідеміологів.

В Україні розробляють план на випадок поширення коронавірусу / фото УНІАН.

Департаментам охорони здоров’я доручено розробити маршрути госпіталізації пацієнтів на випадок поширення коронавірусу в Україні із визначенням лікувальних закладів, які найкраще оснащені і кадровим складом і обладнання для проведення терапії.

За його словами, за дорученням міністра охорони здоров'я на вихідних він поспілкувався з усіма керівниками служби анестезіології та інтенсивної терапії.

«757 відділень інтенсивної терапії, які підпорядковані департаментам охорони здоров’я, на 100% всі забезпечені киснем - одним з основних методів терапії пацієнтів з гіпоксемією», - сказав Дубров.

Він зазначив, що «на задовільному рівні є матеріально-технічне забезпечення, зокрема забезпеченість респіраторами високого класу на сьогодні становить 0,62 на одне ліжко інтенсивної терапії, а ліжок інтенсивної терапії на сьогодні 5581».

генерального директора ДУ «Центр громадського здоров’я» Міністерства охорони здоров’я України Ігор Кузін на брифінгу повідомив, що в аеропорту «Бориспіль» санітарно- карантинний пункт переведено на цілодобовий режим роботи і забезпечено чергування як оперативних бригад швидкої медичної допомоги, так і лікарів-епідеміологів.

«Сьогодні до кінця дня ми зможемо направити інструкції для практичних лікарів - це буде чек-лист для тих пацієнтів, які звертаються, і в них є певні підозри або їм треба надати певну консультацію з певних ризиків інфікування на тій чи іншій території», - зауважив він.

Крім того, підкреслив Кузін, також збирається інформація з управлінь охорони здоров’я та лабораторних центрів щодо наявності засобів індивідуального захисту медиків та певного переліку лабораторного обладнання для проведення лікувальних заходів.

Як повідомляв УНІАН, у світі офіційно зареєстровано 4 тис.

474 випадки інфікування новим коронавірусом.

Станом на ранок 28 січня у Китаї було підтверджено 4 тис.

535 випадків виявлення коронавірусу.

106 осіб померли, 60 осіб вдалося вилікувати.

Про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року.

Встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019 n.

Вірус передається від людини до людини.

Інкубаційний період коронавірусу триває від 2 до 12 діб.

Випадки виявлення коронавірусу вже зафіксовано в багатьох країнах світу.

За інформацією МОЗ, раніше в Україні було три підозри на коронавірусну інфекцію 2019-n.

CoV, всі вони не підтвердились.

Источник материала
Поделиться сюжетом