Анрі Малосс: Ініціатива Медведчука - це не партійна ініціатива, а ініціатива від України
Анрі Малосс: Ініціатива Медведчука - це не партійна ініціатива, а ініціатива від України

Анрі Малосс: Ініціатива Медведчука - це не партійна ініціатива, а ініціатива від України

Ініціатива голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя", народного депутата України Віктора Медведчука - це не партійна ініціатива, а ініціатива від України.

Про це після зустрічі Медведчука з депутатами Бундестагу для обговорення "Парламентського виміру "нормандського формату" заявив екс-президент Європейської економічної і соціальної ради Анрі Малосс.

"Я вважаю цю ініціативу чудовою.

Я саме сказав про це, я з Віктором Медведчуком минулого тижня, у четвер, був у Парижі у французькому Сенаті, і можу сказати, що ця ініціатива викликала великий інтерес не тільки серед різних французьких політичних груп як правих, так і лівих, консервативних, партії Макрона, а також в органах уряду.

Чому? Ми знаємо, що якщо залишатися на рівні урядів, на рівні глав держав: Меркель, Макрон, Путін, Зеленський, це буде тривати дуже довго.

Бо інакше буде тривати десять років і потягне за собою чимало жертв", - сказав він.

"Я чув про те, що президент Зеленський хоче миру, і більшість партій у парламенті хочуть миру, і ..

мої друзі у французькому парламенті – вони надсилають різні партії.

Не всі виступають на підтримку президента Макрона, але ми всі підтримували президента Макрона в його прагненнях до миру, коли він почав ці дії, це стосується зустрічі в "нормандському форматі" в грудні місяці, коли зустрічалися глави урядів Німеччини, пані Меркель та пан Путін, і всі політичні сили аплодували Макрону.

І тому вважаю, що якщо хтось, як Віктор Медведчук, виявляє чудову ініціативу, представляє в Парижі, у французькому Сенаті – це дуже позитивно для нас всіх.

Я не можу уявити, що це не можна підтримувати.

Я хотів би додати, що Віктор Медведчук чітко пояснив в Парижі також, що він не хоче сам..., що він автор цієї ініціативи, він буде дуже радий, що й інші партії і президенти підтримують цю ініціативу, навіть керують нею.

Чому б ні? Я це зрозумів.

Тобто це ініціатива, яка стосується всіх, це не партійна ініціатива, це ініціатива від України", - підкреслив Малосс.

Теги по теме
Виктор Медведчук
Источник материала
Поделиться сюжетом