5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Від належної просвітницької роботи буде залежати й рівень організації підготовки та проведення виборів"
"Від належної просвітницької роботи буде залежати й рівень організації підготовки та проведення виборів"

"Від належної просвітницької роботи буде залежати й рівень організації підготовки та проведення виборів"

На цьому наголосив член ЦВК Андрій Гевко під час офіційного відкриття навчально-практичної аудиторії "Модельна виборча дільниця" у Львівському державному університеті внутрішніх справ.

У офіційній презентації цього проєкту, який реалізується в Україні вперше, взяли участь члени Центральної виборчої комісії Андрій Гевко та Вікторія Глущенко.

"Модельна виборча дільниця" має стати ефективним практичним майданчиком як для правоохоронців, так і для членів дільничних виборчих комісій.

Адже тут відпрацьовуватимуться навички оперативного реагування на порушення виборчого законодавства, зокрема, щодо фіксації та збору доказової бази.

Окрім того, в цій навчальній аудиторії створені всі умови для відтворення роботи виборчої комісії під час засідань та у день голосування.

Як зазначила заступник Міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук, таке навчання є дуже актуальним насамперед у контексті майбутніх місцевих виборів, що мають відбутися восени 2020 року.

Тож, за її словами, важливо не допустити порушень таємниці голосування або підкупу виборців, запобігти фальшуванню результатів волевиявлення, створити умови, які б унеможливили будь-яку маніпуляцію з виборчими документами.

У перспективі має сприяти цьому й новий навчальний курс "Виборчі правопорушення у діяльності Національної поліції України", презентація якого відбулася у межах відкриття зазначеної навчально-практичної аудиторії.

Вже наступного навчального року вказаний курс впровадять для студентів Львівського державного університету внутрішніх справ та поліцейських Заходу України, які підвищуватимуть кваліфікацію на базі цього вишу.

Голова правління ВГО "Громадянська мережа "ОПОРА" Ольга Айвазовська закцентувала увагу, що презентований навчальний курс є інтелектуальним внеском у наступні виборчі процеси.

Адже тих, хто має кваліфіковано виконувати свою роль, потрібно навчати у довгостроковій перспективі, а не лише в системі короткочасних тренінгів.

"Центральна виборча комісія дуже зацікавлена у подібних ініціативах та готова всіляко сприяти в їх реалізації.

Саме від належної просвітницької роботи буде залежати й рівень організації підготовки та проведення виборів.

І у спільній координації ми зможемо забезпечити захист виборчих прав наших громадян", – наголосив під час заходу член Комісії Андрій Гевко.

Своєю чергою член Комісії Вікторія Глущенко додала, що такий досвід буде вкрай позитивним для підвищення довіри виборців до результатів волевиявлення та превенції можливих виборчих правопорушень.

Зазначений проєкт реалізується Всеукраїнською громадською організацією "Громадянська мережа "ОПОРА" в межах проєкту "Зміцнення законодавчих та виборчих процесів шляхом посилення громадської участі та надання технічної допомоги", який здійснюється Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) за допомоги від уряду Великої Британії.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії.

Источник материала
Поделиться сюжетом