Стартап чиновників під назвою "ямковий ремонт" має піти у минуле, - Зеленський
Стартап чиновників під назвою "ямковий ремонт" має піти у минуле, - Зеленський

Стартап чиновників під назвою "ямковий ремонт" має піти у минуле, - Зеленський

ins{.

Президент України Володимир Зеленський сьогодні заявив, що ямковий ремонт доріг має піти у минуле, жартома назвавши його стартапом чиновників, які таким чином заробляли собі на маєтки.

Про це Зеленський заявив під час візиту в "Укравтодор".

Транслцію вів телеканал "112 Україна".

"Довгі роки у нашій країні існував так званий дуже успішний стартап, завдяки якому деякі чиновники побудували собі не один маєточок, цей стартап називається "ямковий ремонт".

Він повинен піти у минуле.

Ми зараз кажемо про будівництво та капітальний ремонт доріг.

У загальному обсязі робіт вони мають скласти не менше 80%.

Ми також очікуємо навесні, що разом зі снігом не зійде асфальт, тому на всі роботи має бути гарантія та відповідальність підрядника", - заявив президент.

Також Зеленський закликав посилити габаритно-ваговий контроль і прибрати з доріг перевантажені фури, які залишають після себе колії.

"Минулого року встановлено інноваційні вагові комплекси з технологією weight in motion (зважування в русі), вони мають бути поширені на всю територію країни, а порушники відповідати за знищення наших доріг.

Як найменше ми повинні цю технологію застосувати на всі ті нові дороги, які ми будемо цього року будувати.

Серед іншого ми чекаємо, що місцева влада активізує роботу і затвердить перелік будівництва та ремонту доріг", - заявив Зеленський.

Голова держави також закликав правоохоронні органи боротися із так званими "тендерними тролями".

"Окреме прохання до АМКУ, ми сподіваємося, що він буде передавати правоохоронним органам інформацію про компанії, основним завданням яких є блокування тендерів.

Їх ще називають тролі, тендерні тролі.

І я хочу, щоб АМКУ зробив цілу програму і забезпечив, щоб уникнути, якщо ми вже використовуємо таке слово, як тролі, то давайте знайдемо, яким чином забанити цих "тендерних тролів", - заявив Зеленський.

Раніше Зеленський зазначив, що 1 березня планується початок проекту "Велике будівництво", який серед іншого передбачає оновлення 4 тисяч кілометрів доріг дорожнього значення.

На це передбачено більше 85 млрд грн.

За словами голови держави, в цю суму входить 31 млрд грн з держбюджету, залучення у банках понад 19 млрд грн під державні гарантіїі кошти від виграшу у Стокгольмському арбітражі.

Теги по теме
Владимир Зеленский
Источник материала
loader
loader