НАЗК: ми проводимо не перевірку, а контроль декларації Зеленського
НАЗК: ми проводимо не перевірку, а контроль декларації Зеленського

НАЗК: ми проводимо не перевірку, а контроль декларації Зеленського

14 лютого.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) повідомило, що не проводить перевірку декларації президента України Володимира Зеленського.

Про це йдеться на сайті агенства, передає УНН.

“Національне агентство направило запити до відповідних органів з метою витребування документів, необхідних для проведення контролю своєчасності подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані Президентом України”, — йдеться у повідомленні.

“Зазначена процедура витребування документів є необхідною складовою для ухвалення рішення про проведення контролю своєчасності подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

Дані дії проводяться в рамках фінансового контролю за своєчасністю подання відповідного повідомлення про суттєві зміни в майновому стані і не мають жодного відношення до іншої процедури — перевірки декларації суб’єкта декларування”, — наголосили у НАЗК.

За даними агентства, процедура повної перевірки здійснюється по відношенню до щорічних декларацій, декларацій перед звільненням і декларацій після звільнення.

“Витрати, які здійснені суб’єктом декларування у 2020 році, підлягають декларуванню під час наступної кампанії з подання щорічних декларацій, яка буде тривати з 1 січня до 1 квітня 2021 року.

Наразі до 1 квітня триває кампанія з подання щорічних декларацій за 2019 рік.

Згідно з даними Реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, президент України Зеленський В.

щорічної декларації за 2019 рік ще не подав”, — йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні про те, що Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало перевірку з приводу невнесення Володимиром Зеленським до своєї декларації витрат на поїздку в Оман на початку року, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі, посилаючись на відповідь Нацагентства на його депутатське звернення.

Так, “Слуги Народу” отримають понад 140 млн грн.

Теги по теме
Украина Владимир Зеленский НАПК
Источник материала
Поделиться сюжетом