Google випадково засвітила Android 11
Google випадково засвітила Android 11

Google випадково засвітила Android 11

Незважаючи на те що переважна більшість користувачів Android спокійнісінько живуть собі без оновлень, виходу нових версій багато з них радіють навіть більше, ніж власного дня народження.

Чому так відбувається, особисто я сказати важко, але ті, кому оновлення гарантовано не світить, все одно збирають витоку і вивчають всі подробиці нової версії ОС з такою ретельністю, ніби від цього залежить їх подальше життя.

Крім власне назви і самого факту існування цієї версії ОС, який зазвичай тримається потай до моменту офіційної презентації, сайт розкрив і ключові нововведення.

Що нового в Android 11

.

Поведінкові зміни: буде перероблена методика обробки додатків, запущених під Android 11;.

Зміни безпеки: будуть додані нові засоби забезпечення конфіденційності користувачів і їх даних;.

Системні зміни: буде додана підтримка нових API, інструментів обміну даними, а також нові механізми обробки біометричної інформації.

Інтерфейсні зміни: буде додана поглиблена підтримка смартфонів зі складними дисплеями і доопрацьована методика обробки їх інтерфейсу.

Проте, за ним можна зрозуміти, в якому напрямку буде розвиватися операційна система весь наступний рік.

Очевидно, що розробники вирішили зробити платформу, по-перше, більш безпечної, інтегрувавши додаткові захисні механізми, а, по-друге, більш приватній, очевидно, за рахунок нових інструментів біометричної ідентифікації.

Безпека Android 11.

Одним з нововведень, спрямованих на підвищення безпеки користувачів, очевидно, стане механізм Scoped Storage.

Він дозволить розділити вбудоване сховище смартфона на кілька незалежних осередків за кількістю встановлених додатків.

Вони будуть ізольовані один від одного і не дозволять одній програмі претендувати на отримання інформації з іншої.

Це дуже важливо, тому що зараз такої можливості немає і шкідливий софт може зазіхати на конфіденційну інформацію, до якої мають доступ доброякісні додатки.

Адже для цього недостатньо просто навчити систему виробляти їх оцифровку, потрібно ще й навчити її підтверджувати справжність, не кажучи про те, щоб захистити їх від несанкціонованого доступу.

Правда, як саме це буде реалізовано – і чи буде взагалі, – поки незрозуміло.

Коли вийде Android 11.

Plus, Samsung і так далі.

За цей час оновлення протестують у всіх площинах, що дозволить своєчасно виявити всі баги і виправити їх до виходу релізной версії.

Источник материала
Поделиться сюжетом