Міноборони офіційно пояснило ситуацію зі скасуванням призову на строкову службу
Міноборони офіційно пояснило ситуацію зі скасуванням призову на строкову службу

Міноборони офіційно пояснило ситуацію зі скасуванням призову на строкову службу

Інформація щодо відсутності в Міноборони планів скасувати призов на строкову військову службу відповідає дійсності лише щодо 2020 року.

На такому уточненні наполягають у відомстві.

Пресслужба міністерства звернула увагу на те, що низка засобів масової інформації не в повній формі навели висловлювання заступника міністра оборони Олександра Поліщука на засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

"У поточному році у нас немає планів щодо відмови від призову", - сказав там посадовець.

У Міноборони пояснили, що деякі медіа подали інформацію без зазначення того, що вона стосується саме 2020 року.

Тому вирвані з контексту слова могли створити некоректне уявлення про нібито відмову керівництва силовиків від попередніх планів.

Відтак Міноборони вирішило виступити з офіційним роз’ясненням для громадськості та ЗМІ щодо реформи призову на строкову військову службу."Олександр Поліщук повідомив, що призов громадян України на строкову службу у 2020 році відбуватиметься планово та у чіткій відповідності до закону.

У подальшому можлива відмова від строкової військової служби в країні розглядатиметься виключно з урахуванням вітчизняного та іноземного досвіду комплектування збройних сил та формування мобілізаційного резерву, в комплексі з іншими питаннями – як оборонної реформи, так і змін у державі", - пояснили в Міноборони та додали, що рішення щодо змін курсу реформ не приймалися.

Источник материала
Поделиться сюжетом