Кулінарні хитрощі: 5 помилок приготування яєць
Кулінарні хитрощі: 5 помилок приготування яєць

Кулінарні хитрощі: 5 помилок приготування яєць

Яйця входять до складу багатьох страв.

Щоб їх приготувати вдало, варто оминати частих помилок.

Не можна використовувати чавун.

Яйця відразу пристануть і пропаде половина сніданку.

Чищення його з чавунною посуду вимагає чимало зусиль.

Не готувати на сильному вогніСмажити яєчню на сильному вогні - гарантований спосіб зробити її сухою.

Розігріти сковороду на середньому вогні, потім зменшити вогонь.

Краще довше почекати, ніж зробити омлет пересушеним.

Не залишати омлет на плитіПісля вимикання вогню на плиті омлет буде продовжувати готуватися через залишкове тепло.

Краще перекласти його відразу в тарілку і накрити фольгою, щоб не охолов.

Не давати яйцям весь час кипітиСірі жовтки свідчать про переварення.

Щоб цього не сталося, зменшити вогонь, як тільки закипить вода і варити на повільному вогні ще хвилин 10.Не чистити яйця до охолодження.

Не поспішайте з цим.

Поки яйце охолоджується, воно відділяється від шкаралупи.

Чистити яйця миттєво не варто, інакше половина білка прилипне до шкаралупи.

Одні й ті ж святкові салати набридають.

А хочеться на столі поставити якісь незвичайні страви.

Для їх приготування не потрібні екзотичні продукти.

Підійдуть звичайні, але складені по-особливому.

Источник материала
Поделиться сюжетом