Чи змінилась ситуація в Україні після Революції Гідності: опитування
Чи змінилась ситуація в Україні після Революції Гідності: опитування

Чи змінилась ситуація в Україні після Революції Гідності: опитування

У листопаді 2013 року уряд Азарова тимчасово зупинив підписання угоди з ЄС, на знак протесту на Майдан Незалежності у Києві вийшли українці, які були проти цього.

З того дня в Україні почалася революція, яка згодом отримала назву "Революція Гідності".

Але це звернення залишилося без відповіді.

На цій зустрічі представники родин Небесної Сотні хотіли обговорити низку власних вимог до влади:.

Негайного скасування наказу про призначення першим заступником директора ДБР Олександра Бабікова;.

Приведення закону "Про Державне бюро розслідувань" у відповідність до рішення Конституційного Суду України, зокрема, щодо призначення директора ДБР;.

Процедури формування конкурсної комісії за прозорими принципами із представників зацікавлених установ, громадських та міжнародних організацій, адвокатів, що опікувались справами щодо злочинів проти учасників Революції Гідності;.

Оголошення відкритого конкурсу на заміщення посад директора ДБР та його заступників із дотриманням усіх вимог щодо строків його оголошення, перевірки на доброчесність кандидатів тощо;.

Надання повної інформації щодо працівників, які перейшли до структури ДБР за спрощеною процедурою, а також керівників груп слідчих і кандидатів на керівні посади у ДБР;.

Надання переліку справ, прийнятих ДБР від Офісу Генерального прокурора, та інформації про їх стан;.

Запровадження обов'язкової перевірки на доброчесність слідчих, що переходять до Державного бюро розслідувань з Офісу Генерального прокурора України;.

Забезпечення неупередженого розслідування справ, пов'язаних з переслідуванням учасників Революції Гідності та інформування про його результати української та світової громадськості;.

Законодавча заборона включення до списків обміну або передачі іншим країнам осіб, які підозрюються у вчиненні злочинів проти учасників Революції Гідності, щодо яких не було винесено судових вироків, а також тих, які не відбули визначене судом покарання.

Володимир Зеленський пообіцяв родинам загиблих Героїв на Майдані, що до 20 лютого 2020 року ми побачимо результат.

Теги по теме
Новости Украины Новости политики
Источник материала
Поделиться сюжетом