Названо ідеальну дієту для жителів мегаполісу
Названо ідеальну дієту для жителів мегаполісу

Названо ідеальну дієту для жителів мегаполісу

Середземноморська дієта абсолютно не передбачає голодування і жорстких обмежень, а збалансований набір продуктів допомагає поліпшити самопочуття, нормалізувати вагу та стати більш бадьорим і життєрадісним.

Як повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на ГолосUA, по це розповів дієтолог Михайло Вішталюк.

Loading...

В основі дієти – риба і морепродукти, оливкова олія, насіння, горіхи, фрукти і овочі, ягоди, зелень.

Не забороняється і червоне сухе вино в розумних кількостях.

Одним з підвидів середземноморської є скандинавська дієта.

Доведено, що завдяки такому режиму харчування знижується рівень холестерину, зменшується кількість серцево-судинних захворювань.

Скандинавська дієта передбачає вживання в їжу овочів (особливо капусти), ягід, бобів, риби, м’яса птиці, риби і морепродуктів, горіхів, нежирних молочних продуктів і рослинних масел.

Їсти потрібно 4-5 разів на день невеликими порціями – це з точки зору дієтології корисно не тільки для фігури, але і для загального здоров’я організму.

Під забороною – алкоголь, напівфабрикати, фаст-фуд, солодка випічка, вироби з білої муки, смажене, копчене і консервоване.

«Середземноморську дієту можна сміливо рекомендувати для відновлення нормальної ваги, обміну речовин і профілактики багатьох захворювань.

Єдине, що я додав би до цих постулатів – харчуватися вдома.

Адже навіть найкорисніші продукти в закладах громадського харчування нерідко «зіпсовані» величезною кількістю солі і жиру”, – попередив дієтолог.

Вішталюк радить відмовитися від майонезів, кетчупів і тому подібних готових соусів та заправляти салати оливковою олією, яка містить цінні мікроелементи і прекрасно впливає на імунітет та сприяє засвоєнню жиророзчинних вітамінів.

Теги по теме
Здоровье Народная Правда
Источник материала
Поделиться сюжетом