Вчені спростували створення коронавіруса в лабораторії
Вчені спростували створення коронавіруса в лабораторії

Вчені спростували створення коронавіруса в лабораторії

Експерти в області охорони здоров’я з наукових інститутів США, Німеччини, Нідерландів та інших країн спростували чутки про те, що коронавірус нового типу спеціально синтезували в лабораторії.

Loading...

Про це повідомляється в заяві вчених, опублікованому науковим журналом The Lancet, передає НАРОДНА ПРАВДА.

Раніше в ЗМІ з’явилися повідомлення про те, що коронавірус нібито створили в лабораторії одного їх інститутів Уханя в результаті досліджень на тваринах.

“Ми засуджуємо конспірологічні теорії про неприроднє походження коронавірусу нового типу.

Ці теорії тільки поширюють страх, чутки та упередження, які загрожують глобальному співробітництву в боротьбі з поширенням вірусу”, – заявили вчені у своєму листі..

Численні опубліковані наукові журналу аналізи геному нового збудника пневмонії показують, що “коронавірус виник в умовах живої природи, як і багато інших нові патогени”.

Раніше чутки вже спростовували і інші вчені, зокрема, голова міжнародного співтовариства вчених Nexstrain, спеціаліст Онкологічного дослідницького центру імені Фреда Хатчінсона (США) Тревор Бедфорд.

“У нас є докази того, що мутації у вірусі повністю відповідають природній еволюції”, – розповів він на конференції, яка проходила в Сіетлі.

Зазначимо, що станом на ранок 20 лютого у Китаї число хворих пневмонією, викликаною коронавірусом, склало 74 576 осіб, смертельний результат зафіксований у 2 118 випадків.

Також сьогодні вранці в Україну привезли громадян, в тому числі інших держав, яких на літаку компанії Sky.

Up евакуювали з китайського Уханю.

На борту літака перебувають 45 громадян України та 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі.

Спецтранспортом ДСНС у супроводі і під охороною поліції вони доставлені на територію медичного центру Національної гвардії “Нові Санжари” у Полтавській області, де пробудуть на карантині 14 днів.

Тим часом у Нових Санжарах відбулися зіткнення правоохоронців з місцевими жителями, що протестують проти розміщення евакуйованих українців з Уханя.

Теги по теме
Народная Правда
Источник материала
Поделиться сюжетом