Нижче мінімуму: українців попередили про зниження розміру пенсій
Нижче мінімуму: українців попередили про зниження розміру пенсій

Нижче мінімуму: українців попередили про зниження розміру пенсій

Пенсії 82,7% пенсіонерів в Україні знаходяться нижче фактичного прожиткового мінімуму.

За словами першого заступника міністра соцполітики Наталії Ненюченко, розмір пенсій може ще більше впасти, якщо в Україні не знизять рівень тіньової зайнятості та зарплат “в конвертах”.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Ненюченко звернула увагу, що ці громадяни на сьогодні отримують пенсію менше 4 тис.

грн, а на ситуацію впливає високий рівень тіньової зайнятості населення.

Якщо вона не зміниться, рівень забезпечення пенсіонерів в нашій країні і далі буде знижуватися.

Loading...

“При наявності обмеженого фінансового ресурсу солідарної пенсійної системи, тіньової зайнятості, тіньової виплати заробітної плати та з огляду на те, що лише 5% працюючих беруть участь в системі недержавного пенсійного забезпечення (при цьому більшість платять внески нерегулярно і в недостатньому розмірі), рівень пенсійного забезпечення майбутніх пенсіонерів буде знижуватися “, – заявила Ненюченко.

Вона додала, що зараз політика міністерства направлена ​​на спрощення системи солідарного пенсійного страхування, посилення стимулів до сплати єдиного соціального внеску та виходу доходів “з тіні”.

Також уряд розробляє систему, яка буде стимулювати українців самостійно накопичувати на власну старість, а держава обіцяє захист цих коштів від зловживань в фінансовому секторі.

А тим часом голова комітету ВР з питань соцполітики Галина Третьякова заявила, що підвищення пенсійного віку в Україні відбудеться неминуче, у Верховній Раді розглядають різні варіанти.

Теги по теме
Народная Правда выплаты пенсии
Источник материала
Поделиться сюжетом