Медик назвала продукти для здорового кишківника
Медик назвала продукти для здорового кишківника

Медик назвала продукти для здорового кишківника

Німецький медик Франциска Рубін перерахувала список продуктів, які здатні запобігти хвороби кишечника, зміцнити здоров’я і в деяких випадках замінити ліки.

Loading...

Повідомляє НАРОДНА ПРАВДА посилаючись на матеріали ЗМІ.

На першому місці у списку лікаря виявився овес та каша з нього.

Про її цілющі властивості було відомо ще за часів Гіппократа, коли страви з зерен цього злаку застосовували для очищення організму.

На сьогоднішній день вівсяна каша займає перше місце серед найбільш смачних і корисних сніданків для всіх людей, незалежно від віку і ваги.

За словами медика, цей злак – універсальний засіб захисту організму від цілого ряду хвороб.

Вживання вівсяної каші допоможе зняти запалення кишечника і заспокоїти його.

При попаданні продукту всередину він обволікає ШКТ захисною плівкою, що зменшує дію шлункового соку на його стінки при підвищеній кислотності.

Введення в раціон вівсянки призводить до зменшення маси тіла, нормалізації тиску, зниження рівнів холестерину і цукру в крові.

Чай на основі вівса має заспокійливий і розслабляючий ефект.

При цьому наголошується, що слід вживати не вівсяні пластівці, а цільнозерновий продукт, що пройшов мінімальну обробку на підприємстві.

Незважаючи на те, що калорійність вівсяної каші, звареної на воді становить 88 ккал у 100 грамах продукту, що є середньостатистичним показником для каш з круп, її основна користь полягає в позитивному впливі на організм в цілому.

Це відбувається за рахунок бета-глюкану, що міститься в зернах.

Така злакова їжа надає організму відчуття ситості на довгий час, а також при постійному вживанні призводить рівень цукру в крові в норму, дозволяє раціоналізувати механіку кишкового відділу, привести його мікрофлору в порядок, і навіть знизити показники небезпечного холестерину в крові.

Також в список потрапили часник, цибулю, лимон і льняне масло.

Раніше НАРОДНА ПРАВДА повідомляла:.

На науковій конференції Американського Товариства хіміків вівсянці присвоїли «звання» суперпродукта, оскільки та володіє цілим рядом плюсів для здоров’я людини.

Для фігури та здоров’я: названі кращі сніданки.

Теги по теме
Народная Правда
Источник материала
Поделиться сюжетом