Великий піст 2020: рецепти пісних страв
Великий піст 2020: рецепти пісних страв

Великий піст 2020: рецепти пісних страв

Під час посту дозволяється вживати в їжу будь-які овочі, а також крупи, гриби та інші продукти.

Що можна з них приготувати?.

НАРОДНА ПРАВДА підготувала добірку з десяти пісних страв, які можна включити в меню.

До складу цього холодного салату входить варений буряк, картопля, морква, солоні огірки.

За бажанням можна додати квашену капусту, зелений горошок, мариновані гриби, свіжу зелень.

Збризкати рослинним маслом.

Loading...

Великий піст 2020: рецепти пісних страв - Фото 1

Запечена картопля з розмарином.

Для цієї страви потрібно нарізати картоплю соломкою або часточками – можна залишити кожуру, ретельно вимивши її.

Викласти на деко в розігріту духовку – посолити, полити оливковою олією і запікати, періодично помішуючи.

В кінці змішати з розмарином, видавити часник.

Великий піст 2020: рецепти пісних страв - Фото 2

Запечений перець.

Розрізані вздовж овочі запікають в розігрітій духовці близько півгодини, потім знімають шкірку, ріжуть великими шматками.

Утворившийся при запіканні сік, змішують з часником, оливковою олією і петрушкою і заливають перці в салатнику.

Великий піст 2020: рецепти пісних страв - Фото 3

Овочеве різотто.

Рис з грибами і овочами.

Добре для цього підходять овочеві суміші.

Овочі потрібно відварити в окропі 10-15 хвилин, відкинути на друшляк.

У глибокій сковороді підсмажити цибулю, часник і гриби, додати туди відварні овочі, промитий рис, залити водою, щоб вона покривала суміш і тушкувати під кришкою на повільному вогні, періодично помішуючи.

Тушкована капуста з грибами.

Для цієї страви гриби обсмажують до напівготовності.

Окремо обсмажують цибулю і моркву, додають туди нашинковану капусту.

Коли вона стане м’якою – покласти гриби і тушкувати все разом на повільному вогні.

Хвилин за 10 до кінця готування додати томатну пасту, сіль, перець, коріандр.

Перед подачею можна посипати зеленню.

Великий піст 2020: рецепти пісних страв - Фото 4

Це овочеве рагу з традиційної французької кухні.

Спочатку готують соус – обсмажують цибулю і солодкий перець, додають натерті помідори і тушкують до готовності, приправивши соус прованськими травами.

Баклажани, кабачки і помідори ріжуть кружальцями.

Баклажани попередньо солять і залишають на 15 хвилин, а потім обмивають у воді, щоб прибрати гіркоту.

Овочі укладають у форму для запікання, куди попередньо виливають вже готовий соус.

Зверху поливають олією з розчавленим часником і прованськими травами.

Запікають 30-40 хвилин.

Великий піст 2020: рецепти пісних страв - Фото 5

Кукурудзяна каша з гарбузом.

Кукурудзяну крупу замочують на дві години.

Гарбуз ріжуть шматочками і відварюють.

Додають крупу і готують кашу на повільному вогні разом з гарбузом.

Можна додати родзинки в кінці готування.

При подачі приправити сиропом або медом.

Великий піст 2020: рецепти пісних страв - Фото 6

Пісна паста з томатами і маслинами.

Для цієї страви готують спагетті аль-денте, тушкують томатне пюре з травами, часником і зеленню.

Потім змішують соус і спагетті, додають половинки маслин.

Подають гарячим.

Пісний салат з авокадо.

Авокадо ріжуть кубиками, огірок тонкими кружечками, рвуть салат “Айсберг” і рукколу.

Заправляють лимонним соком, оливковою олією, сіллю, перцем.

Великий піст 2020: рецепти пісних страв - Фото 7

Салат з селерою.

Моркву, гарбуз, корінь селери натирають на тертці.

Додають нарізану петрушку, солять, поливають оливковою олією.

Великий піст 2020: рецепти пісних страв - Фото 8

Раніше НАРОДНА ПРАВДА повідомляла:.

Великий піст: харчування по днях і пісне меню.

Великий піст: як провести сім тижнів, календар харчування.

Теги по теме
Народная Правда
Источник материала
loader
loader