/https%3A%2F%2Fnarodna-pravda.ua%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F03%2Favocado-queen-bolshoi-zelenyi-salat-1-e1552162536139-689703-Kk0rLuPE.jpg)
Великий піст 2020: рецепти пісних страв
Під час посту дозволяється вживати в їжу будь-які овочі, а також крупи, гриби та інші продукти.
Що можна з них приготувати?.
НАРОДНА ПРАВДА підготувала добірку з десяти пісних страв, які можна включити в меню.
До складу цього холодного салату входить варений буряк, картопля, морква, солоні огірки.
За бажанням можна додати квашену капусту, зелений горошок, мариновані гриби, свіжу зелень.
Збризкати рослинним маслом.
Loading...
Запечена картопля з розмарином.
Для цієї страви потрібно нарізати картоплю соломкою або часточками – можна залишити кожуру, ретельно вимивши її.
Викласти на деко в розігріту духовку – посолити, полити оливковою олією і запікати, періодично помішуючи.
В кінці змішати з розмарином, видавити часник.
Запечений перець.
Розрізані вздовж овочі запікають в розігрітій духовці близько півгодини, потім знімають шкірку, ріжуть великими шматками.
Утворившийся при запіканні сік, змішують з часником, оливковою олією і петрушкою і заливають перці в салатнику.
Овочеве різотто.
Рис з грибами і овочами.
Добре для цього підходять овочеві суміші.
Овочі потрібно відварити в окропі 10-15 хвилин, відкинути на друшляк.
У глибокій сковороді підсмажити цибулю, часник і гриби, додати туди відварні овочі, промитий рис, залити водою, щоб вона покривала суміш і тушкувати під кришкою на повільному вогні, періодично помішуючи.
Тушкована капуста з грибами.
Для цієї страви гриби обсмажують до напівготовності.
Окремо обсмажують цибулю і моркву, додають туди нашинковану капусту.
Коли вона стане м’якою – покласти гриби і тушкувати все разом на повільному вогні.
Хвилин за 10 до кінця готування додати томатну пасту, сіль, перець, коріандр.
Перед подачею можна посипати зеленню.
Це овочеве рагу з традиційної французької кухні.
Спочатку готують соус – обсмажують цибулю і солодкий перець, додають натерті помідори і тушкують до готовності, приправивши соус прованськими травами.
Баклажани, кабачки і помідори ріжуть кружальцями.
Баклажани попередньо солять і залишають на 15 хвилин, а потім обмивають у воді, щоб прибрати гіркоту.
Овочі укладають у форму для запікання, куди попередньо виливають вже готовий соус.
Зверху поливають олією з розчавленим часником і прованськими травами.
Запікають 30-40 хвилин.
Кукурудзяна каша з гарбузом.
Кукурудзяну крупу замочують на дві години.
Гарбуз ріжуть шматочками і відварюють.
Додають крупу і готують кашу на повільному вогні разом з гарбузом.
Можна додати родзинки в кінці готування.
При подачі приправити сиропом або медом.
Пісна паста з томатами і маслинами.
Для цієї страви готують спагетті аль-денте, тушкують томатне пюре з травами, часником і зеленню.
Потім змішують соус і спагетті, додають половинки маслин.
Подають гарячим.
Пісний салат з авокадо.
Авокадо ріжуть кубиками, огірок тонкими кружечками, рвуть салат “Айсберг” і рукколу.
Заправляють лимонним соком, оливковою олією, сіллю, перцем.
Салат з селерою.
Моркву, гарбуз, корінь селери натирають на тертці.
Додають нарізану петрушку, солять, поливають оливковою олією.
Раніше НАРОДНА ПРАВДА повідомляла:.
Великий піст: харчування по днях і пісне меню.
Великий піст: як провести сім тижнів, календар харчування.

