МВФ готовий виділити трильйон на порятунок країн, що розиваються
МВФ готовий виділити трильйон на порятунок країн, що розиваються

МВФ готовий виділити трильйон на порятунок країн, що розиваються

Міжнародний валютний фонд (МВФ) готовий мобілізувати кредитний ресурс на 1 трильйон доларів для допомоги членам фонду в боротьбі з наслідками коронавірусу.

Про це заявила директор-розпорядник фонду Крісталіна Георгієва.

Як наголошується в заяві, в якості першої лінії захисту МВФ може розгорнути свій гнучкий інструментарій реагування на надзвичайні ситуації, щоб допомогти країнам з нагальними проблемами в платіжному балансі.

«На ці потреби можуть бути виділені $50 млрд країнам, що розвиваються.

До $10 млрд можуть бути надані членам з низьким доходом через пільгові механізми фінансування, що мають нульові процентні ставки», - йдеться у повідомленні.

Георгієва зазначила, що на сьогоднішній день Фонд вже має 40 діючих угод із загальними зобов'язаннями у розмірі близько $200 млрд.

«Ще 20 країн проявили інтерес до фінансування, допомога яким може знадобитися в найближчі дні», - підкреслила директор-розпорядник Фонду.

Георгієва наголосила, що МВФ може підтримати свої 189 країн-членів і продемонструвати цінність міжнародного співробітництва.

«Тільки завдяки обміну, координації та співпраці ми зможемо стабілізувати світову економіку і повернути її до повноцінного здоров'ю», - додала Георгієва.

Глава МВФ нагадала, що за даними Інституту міжнародних фінансів з початку кризи інвестори вивели з ринків майже $42 млрд, що є самим великим відпливом, який коли-небудь реєстрували.

Як повідомлялося, ціни на нафту продовжують падати через коронавірус.

Источник материала
loader
loader