Європейський інвестиційний банк може надати Україні 40 млн євро на боротьбу з коронавірусом
Європейський інвестиційний банк може надати Україні 40 млн євро на боротьбу з коронавірусом

Європейський інвестиційний банк може надати Україні 40 млн євро на боротьбу з коронавірусом

ins{.

Європейський інвестиційний банк планує надати Україні 40 млн євро.

Дані кошти підуть для швидкого реагування та проведення необхідних заходів з подолання коронавіруса в Україні, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Як повідомляють в прес-службі, таке рішення було прийнято на нараді Міністра розвитку регіонів і територій України з представниками ЄІБ.

23 березня Мінрегіон отримав від ЄІБ план дій з надання обумовленої позики.

Зараз сторони погоджують деталі і строки співпраці.

Також у Відомстві повідомляють, що згадана допомога буде надана в рамках діючого проекту "Програма розвитку муніципальної інфраструктури України", відкритого в 2014 році.

"В умовах сьогоднішньої надзвичайної ситуації, створеної коронавірусом, кожна ініціатива, мета якої ресурсне посилення протидії пандемії, є вкрай важливою і терміновою.

Ці кошти позики від ЄІБ будуть спрямовані на придбання необхідного медичного обладнання.

Мінрегіон вже працює з Моз України щодо переліку обладнання, яке мають закупити на ці кошти", - прокоментував подію Олексій Чернишов, передають у прес - службі.

Також у Мінрегіоні акцентують, що представники ЄІБ зазначили підтримку стратегії уряду України і підтвердили, що для всього світу, і для України також в даний час є надважливим можливість використання достатньої кількості сучасного медичного обладнання для боротьби з Covid-19.

Як повідомлялося раніше, Єврокомісія направляє з союзного бюджету 232 млн євро на протидію поширенню коронавіруса, і закликає міжнародне співтовариство до співпраці.

За даними Міністерства охорони здоров'я, на сьогодні кількість хворих коронавірусом в Україні становить 84 людини, 3 людини померли, 1 пацієнт одужав і вже виписаний з лікарні.

За добу зафіксовано 11 нових випадків.

Теги по теме
Коронавирус в Украине эпидемия коронавируса
Источник материала
loader
loader