19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Європейський інвестбанк надасть Україні 40 мільйонів євро на боротьбу з коронавірусом
Європейський інвестбанк надасть Україні 40 мільйонів євро на боротьбу з коронавірусом

Європейський інвестбанк надасть Україні 40 мільйонів євро на боротьбу з коронавірусом

13:30, 24 березня 2020.

Фінанси.

Ці кошти від ЄІБ будуть спрямовані на придбання необхідного медичного обладнання.

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) має намір надати Україні 40 млн євро на придбання медичного обладнання, необхідного для боротьби з коронавірусом.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства розвитку громад і територій з посиланням на підсумки наради глави міністерства Олексія Чернишова з представниками європейського банку.

Згідно з повідомленням, таку суму буде надано в рамках чинного проекту «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України», відкритого в 2014 році.

У прес-службі уточнили, що 23 березня Міністерство розвитку громад отримало від ЄІБ план дій з надання цієї позики, і зараз сторони погоджують деталі і терміни співпраці.

«Мінрегіон в цьому питанні співпрацюватиме з Міністерством охорони здоров'я та Міністерством фінансів для отримання єдиного результату - швидкого отримання кредиту.

Ці кошти від Європейського інвестиційного банку будуть спрямовані на придбання необхідного медичного обладнання.

Мінрегіон вже працює з Міністерством охорони здоров'я України щодо переліку обладнання, яке ми повинні закупити на ці кошти», - цитує прес-служба Чернишова.

Також повідомляється, що представники Європейського інвестиційного банку зазначили, що підтримують стратегію уряду України і підтвердили, що для всього світу, і для України також, на цей час є дуже важливою можливість використання достатньої кількості сучасного медичного обладнання для боротьби з коронавірусом.

Як повідомляв УНІАН, раніше генеральний директор Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Олена Волошина заявила про те, що Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) з групи Світового банку може виділити Україні 500 млн дол.

кредитних коштів на підтримку держбюджету в умовах карантину, запровадженого українською владою з метою недопущення масового поширення коронавірусу в країні.

16 березня Міжнародний валютний фонд висловив готовність мобілізувати кредитний потенціал у розмірі 1 трлн доларів для допомоги країнам - членам Фонду під час епідемії коронавірусу.

Источник материала
Поделиться сюжетом