Кардіолог назвав продукти, які вбивають ваше серце
Кардіолог назвав продукти, які вбивають ваше серце

Кардіолог назвав продукти, які вбивають ваше серце

Ризики розвитку серцево-судинних захворювань можна звести до мінімуму, якщо відмовитися від особливо шкідливої ​​їжі.

Loading...

Про це кардіолог Пабло Канепа розповів в інтерв’ю іспанській газеті La Vanguardia, повідомляє НАРОДНА ПРАВДА.

За його словами, людям, що стежать за здоров’ям, важливо щодня приділяти фізичній активності 45 хвилин, відмовитися від шкідливих звичок і зробити вибір на користь середземноморської дієти, багатої фруктами, овочами, горіхами, бобовими, рибою і оливковою олією, але обмежує вживання м’яса.

Канепа підкреслив, що краще відмовитися від червоного м’яса.

Цей продукт містить багато насичених жирів, споживання яких варто обмежувати, віддаючи перевагу моно- і поліненасиченим жирам.

Їх джерелом є горіхи, оливкова олія першого віджиму, насіння, авокадо, деякі види риби.

Кардіолог порадив включити в меню дієтичні види м’яса, наприклад, курятину.

Крім того, варто уникати випічки і пластівців для сніданку, а також напівфабрикатів.

Така їжа багата трансжирами, які підвищують рівень “поганого” холестерину, сприяють набору ваги.

Також Канепа категорично не рекомендує вживати безалкогольні енергетичні напої – крім кофеїну, в них міститься багато цукру і шкідливих добавок.

Енергетики надають збудливий ефект на нервову систему.

Корисно обмежити споживання вершків і вершкового масла, а також скоротити вживання солі, щоб уникнути ризиків, пов’язаних з високим кров’яним тиском.

За словами лікаря, необхідно відмовитися і від алкоголю.

Щоб поліпшити кровообіг, в першу чергу необхідно переглянути своє харчування.

Теги по теме
Народная Правда
Источник материала
loader
loader