Резніков назвав теми засідання тристоронньої контактної групи по Донбасу
Резніков назвав теми засідання тристоронньої контактної групи по Донбасу

Резніков назвав теми засідання тристоронньої контактної групи по Донбасу

Засідання ТКГ в Мінську буде проходити по відеозв'язку, головними темами будуть - припинення вогню, розведення сил і засобів, гуманітарні питання.

Про це заявив представник України в політичній підгрупі ТКГ в мінській ТКГ Олексій Резніков.

Резніков зазначив, що підгрупи працюють з вівторка і продовжать роботу до четверга включно.

«Наскільки мені відомо від моїх колег з інших підгруп, зважаючи на епідемію коронавірусу все відбувається у форматі конфколл - відеозв'язку.

Підгрупи працюють з вівторка і продовжать роботу до четверга включно», - розповів він.

За його словами, на порядку безумовне припинення вогню, розведення сил і засобів, гуманітарні питання, в тому числі доступ міжнародних організацій на тимчасово окуповані Росією території України.

Раніше глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що створення Консультативної ради з представниками окупованих територій Донбасу може статися під час наступної зустрічі ТКГ у Мінську.

Відзначимо, зустріч була запланована на 25 березня.

За його словами, наявний документ, який з'явився після останнього засідання ТКГ у Мінську, є тільки декларативним, а не остаточним.

Частина народних депутатів фракції «Слуги народу» звернулася до президента Володимира Зеленського з проханням не допустити створення Консультативної ради у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Відповідне звернення підписали вже 40 нардепів фракції.

Источник материала
loader
loader