Назвали дев’ять найнебезпечніших продуктів з магазину
Назвали дев’ять найнебезпечніших продуктів з магазину

Назвали дев’ять найнебезпечніших продуктів з магазину

Іноді нешкідливі на перший погляд продукти на прилавках супермаркету можуть нести в серйозну шкоду для нашого організму.

НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на Багнет розповідає про продукти, які краще обходити стороною.

Loading...

Крабові палички.

Знаменитий і недорогий інгредієнт багатьох салатів не має нічого спільного з крабом, крім назви.

Крабові палички складаються з перемеленого філе білої риби, іноді воно замінюється рослинним білком, крохмалем і яєчним білком.

Незмінними в складі залишаються велика кількість цукру, ароматизаторів, барвників і підсилювачів смаку, включаючи глутамат натрію, що викликає звикання.

Крім очевидної шкоди організму від харчових добавок у вигляді зайвої ваги є і прихований ризик – отруєння.

Риба в пластикових упаковках.

Слабосолона риба крім переваги у вигляді відмінних смакових якостей має ще й великий недолік – короткий термін придатності.

Тому в пластикових упаковках допускається її зберігання лише в маслі.

Риба в розсолі в такій тарі може бути попередньо оброблена консервантом уротропіном, забороненим у багатьох країнах для використання в харчовій промисловості.

Копчені продукти користуються великою популярністю у гурманів по всьому світу і в той же час викликають безліч суперечок щодо їх користі або можливої шкоди здоров’ю.

І якщо традиційні методи копчення за допомогою коптилень діють на продукти як натуральний консервант і можуть продовжити термін придатності, то дешевший метод копчення “рідкий дим” викликає ще більше сумнівів.

Шкідливий склад з ароматизаторами, фенолами і формальдегідом часто просто не вказується на етикетках.

До того ж нерідко під “ароматною” рідиною можуть ховатися несвіжі продукти.

Якщо встояти перед шматочком копченої курочки або золотистої скумбрії ви не в силах, вибирайте продукти зі слідами натурального копчення на тушках – гачків, мотузок або решіток.

Мармеладні ведмедики.

Яскраві і такі ароматні мармеладки користуються великою популярністю у дітей і дорослих.

Однак склад сучасних желейних цукерок часом далекий від класичного.

Пектин рослинного походження все частіше замінюється желатином зі свинячих шкурок, а за насичені кольори і соковитий смак солодощів відповідають синтетичні ароматизатори та барвники.

Крім того, в якості консерванту виробники можуть використовувати діоксид сірки, який не завжди вказано в складі.

У високих концентраціях він може стати сильним алергеном.

Кукурудзяні пластівці.

Добре розрекламований і популярний у багатьох країнах сніданок позиціонується виробниками як корисний.

Однак склад і спосіб приготування кукурудзяних пластівців дає чітке розуміння того, що всі аргументи “корисності” не більше ніж вигадка маркетологів.

Після термічної обробки – обсмажування пластівців – весь вітамінний склад кукурудзяного борошна зводиться до нуля.

Штучні підсолоджувачі, цукор, масло, в якому обсмажуються пластівці, і консерванти так само не принесуть користь організму, а ось привести до набору зайвої ваги при регулярному вживанні можуть запросто.

Чорні оливки.

Один з найбільш неоднозначних продуктів нашого списку.

Відразу відзначимо, що абсолютно чорних оливок в природі не існує.

Плоди, що дозріли зазвичай мають нерівномірне забарвлення темно-фіолетового або коричневого кольорів.

Чорні оливки в жерстяних банках – це зелені плоди, пофарбовані харчовими добавками, найчастіше глюконатом заліза.

У малих кількостях він безпечний, однак чекати користі дозрілих маслин від такого продукту не варто.

Кондитерська глазур.

Для покриття печива, зефіру, драже та інших солодощів виробники все частіше використовують кондитерську глазур.

За своїм складом вона помітно відрізняється від традиційної, шоколадної, і виграє лише з естетичної точки зору, тому що має насичений колір, красиво блищить і довго не тане.

Такі властивості досягаються за рахунок штучних підсолоджувачів, барвників і стабілізаторів.

Про натуральність і користь продукту годі й казати.

Червона квасоля.

Страви з червоної квасолі мають масу плюсів.

Але цей представник бобових культур також опинився в нашому списку.

Серйозну шкоду від продукту можна отримати при неправильному приготуванні.

Так, недоварена червона квасоля є отруйною через вміст природних харчових токсинів.

Щоб “знешкодити” блюдо, необхідно спочатку кілька годин вимочувати промиті боби в воді, а потім варити не менше години.

Ще один швидкопсувний продукт в нашому списку.

Виноград слід їсти відразу після того, як зірвали з лози.

Така примхливість ягід зовсім невигідна виробникам і супермаркетам – щоб продовжити термін придатності і поліпшити вигляд продукту, його обробляють антиокислювачами.

Якщо куплений виноград не почав псуватися через пару діб – це вірна ознака того, що без хімічної обробки не обійшлося.

Як раніше повідомляла “Народна Правда“, у красивій упаковці можна продати що завгодно.

Але ж ми часто бездумно беремо з магазинної полиці товари, які здатні зашкодити нашому здоров’ю.

Теги по теме
Здоровье Народная Правда продукты
Источник материала
Поделиться сюжетом