Долар по 30: українців попередили про різкий стрибок курсу валют
Долар по 30: українців попередили про різкий стрибок курсу валют

Долар по 30: українців попередили про різкий стрибок курсу валют

Відсутність співпраці України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) може привести до істотного зростання дефіциту бюджету Украни і матиме негативний вплив на курс гривні.

За прогнозом аналітиків, курс долара, який вже досягнув річного максимуму в 2020 році, може подолати бар’єр у 30 гривень за долар.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це в коментарі сайту “Сегодня” розповів керівник відділу аналітики ГК Forex Club Андрій Шевчишин.

“При відсутності співпраці з МВФ Україна буде змушена фінансувати дефіцит бюджету за рахунок емісії гривні і спалювання резервів.

Йдеться про колосальні ресурси, розмір яких буде залежати від тривалості карантину.

Також різко зростає навантаження на бюджет в зв’язку з плановими виплатами за зовнішнім боргом, які покрити неможливо в умовах нестабільності на глобальних ринках, відсутність попиту або високих ставках при розміщенні.

в результаті гривня з часом може піти нижче 30 грн за долар під впливом всіх цих факторів”, – вважає Шевчишин.

Loading...

Раніше представник України в МВФ Владислав Рашкован розповів, що буде з країною в разі дефолту.

Він зазначив, що в Україні є група людей, яка просуває ідею дефолту, відзначаючи, що взяті раніше борги країна не повинна повертати кредиторам, а направити їх на допомогу бідним і знедоленим.

Але, за його словами, таке рішення призведе лише девальвації гривні, інфляції, банкрутств, соціальних протестів, насильства на вулицях і міжнародної ізоляції України.

Як повідомлялося раніше, зміцнення курсу долара в Україні відбувається на тлі різкого падіння котирувань на американських та європейських фондових біржах, пов’язаного з поширенням коронавіруса.

Підписуйтесь на наш телеграм-канал, щоб бути в курсі всіх останніх новин!.

Теги по теме
Народная Правда курс доллара МВФ кредит
Источник материала
Поделиться сюжетом