Справа Наами Іссахар: Ізраїль призупинив передачу РФ прав на Олександрівське подвір'я
Справа Наами Іссахар: Ізраїль призупинив передачу РФ прав на Олександрівське подвір'я

Справа Наами Іссахар: Ізраїль призупинив передачу РФ прав на Олександрівське подвір'я

Наама Іссахар.

ins{.

Єрусалимський суд видав тимчасову заборону на передачу Росії прав на Олександрівське подвір'я у зв'язку з поданим проти цього позовом, повідомляє ізраїльське видання The Marker.

Олександрівське подвір'я в Єрусалимі, Ізраїль зобов'язався передати після того, як у РФ помилували засуджену Нааму Іссахар.

Так, позов поданий до Російської Федерації, державі Ізраїль та інспектору реєстрації нерухомості від імені Православного товариства Святої Землі, зареєстрованого в Мюнхені.

Ця структура називає себе спадкоємицею дореволюційного Імператорського православного палестинського товариства.

Адвокати Православного товариства підкреслюють, що в 1991 році суди Ізраїлю і Нью-Йорка визнали їх законним власником об'єкта, так що зараз Ізраїль не має права передавати подвір'я третій стороні.

Зазначимо, що Олександрівське подвір'я — єдиний російський об'єкт, який знаходиться в межах єрусалимського Старого міста в кількох десятках метрів від місця розп'яття, поховання і воскресіння Христа.

Росія придбала будівлю ще в XIX столітті.

В її рюкзаку виявили близько 10 грамів гашишу.

Хімкинський міський суд Московської області 11 жовтня 2019 року визнав Іссахар винною у контрабанді наркотичних засобів у значному розмірі і незаконному зберіганні наркотичних речовин.

Їй призначили покарання у вигляді 7,5 року колонії загального режиму.

За даними газети The Jerusalem Post, Ізраїль зробив кроки назустріч Росії, щоб "зміцнити стосунки у світлі додаткових питань, що виникли між країнами".

Один такий крок, зазначає газета, Ізраїль зробив місяць тому, коли вирішив на користь російської сторони питання з Олександрівським обійстям в Єрусалимі.

В обмін президент РФ Путін помилував Нааму Іссахар.

Теги по теме
Россия Израиль
Источник материала
Поделиться сюжетом