/https%3A%2F%2Fnarodna-pravda.ua%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F04%2F1-306494-hS6Ah9LP.jpg)
Як приготувати смачну паску у мультиварці: простий рецепт
Хочете читати новини в іншому форматі?.
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА.
Підписатись можна ТУТ.
У зв’язку з карантином Великдень в 2020 році українці змушені відзначати в незвичних умовах, однак є і плюси: у господинь з’явилося більше часу для експериментів на кухні.
До свята Великодня, який християни східного обряду відзначатимуть 19 квітня, пропонуємо цікавий рецепт приготування головної великодньої страви – паску.
Loading...
Як передає НАРОДНА ПРАВДА, рецепт приготування паски в мультиварці публікує “Апостроф“.
Для приготування вам знадобиться:.
Популярні новини зараз.
В Україні автоматично припинятимуть виплату пенсії: кого це торкнеться.
Виплата українцям пенсій за квітень: важливе пояснення.
Названо групу крові, власників якої вбиває коронавірус.
Молоко – 1 стакан.
Яйця – 3 шт.
Борошно – 4,5 склянки.
Цукор – 200 г.
Вершкове масло – 150 г.
Сухі дріжджі – 1 пакетик.
Сіль – щіпка.
Ванільний цукор або ванілін – 1 пакетик.
Ізюм – 100 г.
Цукати – 50 г.
Курага – 50 г.
Для глазурі:.
Цукрова пудра – 100 г.
Яйце – 1 шт.
Посипка кондитерська – для прикраси.
Крок 1.
Перед початком приготування, промийте родзинки і залийте гарячою водою.
Трохи нагрійте молоко і залийте ним дріжджі.
Додайте пару столових ложок цукру, перемішайте і поставте в тепле місце на 20 хвилин до появи характерних бульбашок.
Білки відокремте від жовтків.
До білків всипте половину цукру і збийте до зміни їх кольору, вони повинні стати білою пишної масою.
Змішайте збиті білки з дріжджами.
Просійте склянку борошна в миску і змішайте поки не залишиться грудочок.
Залиште на 20 хвилин.
Потім додайте ще один стакан муки і знову змішайте до однорідності.
![]()
Крок 2.
Вершкове масло бажано заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно підтануло.
Змішайте його з рештою жовтків з цукром за допомогою міксера.
Додайте масу в тісто.
Просійте в миску борошно, що залишилося і замішуйте тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук.
![]()
Крок 3.
У тісто вмішати родзинки, курагу і цукати, ретельно перемішайте.
Змастіть каструльку мультиварки рослинним маслом, відправте в неї тісто.
Помістіть каструльку в мультиварку і включіть функцію “Підігрів” на 20 хвилин.
Потрібно, щоб майбутній пиріг піднявся.
Потім виберіть функцію “Випічка”, за замовчуванням час у цієї програми 1 година, але для паски цього мало.
Виставите час на 1-40 хвилин і випікайте.
Як тільки мультиварка повідомить вам про готовність, вимкніть її, але відразу готову випічку виймати не варто.
Дайте їй час ще постояти трохи, близько 30 хвилин буде достатньо.
![]()
Крок 4.
Для прикраси святкового частування приготуйте білково-цукрову глазур.
Змішайте міксером білок від одного яйця і цукрову пудру до утворення стійких піків.
Змастіть верхівку паски глазур’ю і закінчіть прикрасу посипавши її спеціальної посипкою.
![]()

