Американці розробили еко-батарею з дешевих матеріалів з 25 річним терміном служби
Американці розробили еко-батарею з дешевих матеріалів з 25 річним терміном служби

Американці розробили еко-батарею з дешевих матеріалів з 25 річним терміном служби

Вчені з Університету Південної Каліфорнії розробили проточну батарею з дешевих органічних матеріалів з 25 річним ресусом зарядки/розрядки для зберігання надлишків сонячної або вітрової електроенергії.

Дослідники використали продукт виробництва гірничодобувної індустрії і органічний матеріал, який можна виготовити з вуглецевої сировини, зокрема, з СО2, передає hightech.

За словами розробників, батарея створена на сульфаті заліза і антрахонін-дисульфонової кислоти здатна заряджатися і розряджатися сотні разів практично без втрати енергії.

Проточна батарея, яка складається з двох контейнерів з розчином металевих солей і позитивних і негативних електродів, накопичує енергію у рідкому вигляді.

Рідина проходить через ядро, розділене мембраною, іонний обмін призводить до вироблення електрики.

У минулому такі системи використовували у якості електроліту дорогі і небезпечні солі ванадію або брому, розчинені у кислоті.

Завдяки дешевизні матеріалів низька собівартість проточного акумулятора дозволяє значно знизити вартість у порівнянні з батареями з ванадію, зазначають фахівці.

"Досі немає економічно вигідного, екологічно чистого рішення для зберігання енергії, яке б могло пропрацювати 25 років, - сказав провідний дослідник Шрі Нараян.

- Літій-іонні батареї не довговічні, а ванадієві використовують дорогі, відносно токсичні матеріали, що обмежує масове виробництво, тоді як наша система - це відповідь на ці проблеми».

Дослідники вважають, що нові батареї використовуватимуться у приватних, комерційних та промислових будівлях для зберігання відновлюваної енергії.

Источник материала
loader
loader