У Раду подали три постанови, які заблокували підписання змін до Регламенту
У Раду подали три постанови, які заблокували підписання змін до Регламенту

У Раду подали три постанови, які заблокували підписання змін до Регламенту

У Верховну Раду подали одразу три проекти постанов, які заблокували підписання закону, який передбачає розгляд відхилених комітетом поправок до законопроекту тільки в разі прийняття парламентом окремого процесуального рішення. Про це свідчать дані на сайті парламенту.

Перша постанова від народного депутата від депутатської групи "За майбутнє" Тараса Батенка, друга - від "Слуги народу" Олександра Дубинського і третя - від позафракційного Антона Полякова.

На сайті поки що відсутні тексти постанов.

Нагадаємо, що сьогодні Рада прийняла у другому читанні та в цілому законопроект № 1043, який передбачає розгляд відхилених комітетом поправок до законопроекту тільки в разі прийняття парламентом окремого процесуального рішення.

Цим парламент закріпив у Регламенті Верховної Ради норму, згідно з якою на пленарних засіданнях більше не будуть розглядати поправки до законопроектів, які відхилені комітетом.

У разі коли до законопроекту вноситься більше поправок, ніж у ньому є пунктів (але не менше 500 поправок), він може розглядатися за спеціальною процедурою. Ініціювати спеціальну процедуру можуть не менше 150 депутатів, які звертаються з таким клопотанням до голови Ради. А рішення про розгляд за спеціальною процедурою можуть прийняти лише 226 голосами. (До цього наполягти на розгляді поправки міг один народний депутат.)

Детальніше про законі читайте ТУТ.

Теги по теме
Верховная Рада
Источник материала
loader
loader