Зеленський про медреформу: коронавірус показав, що лікарні не готові
Зеленський про медреформу: коронавірус показав, що лікарні не готові

Зеленський про медреформу: коронавірус показав, що лікарні не готові

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський зазначив, що коронавірус показав, що це була за медреформа, оскільки лікарні були не готові до такого виклику. У зв’язку з цим після пандемії COVID-19 потрібно повністю змінювати підхід до медреформи. Про це він сказав у фільмі "Рік Президента Зеленського", передає УНН.

“Моє враження, я ж не міністр охорони здоров’я, те що я бачу, особливо коронавірус показав, що це за медична реформа. Він показав, що лікарні не готові. Кількість інфекційних ліжок не готова до такого виклику. Заробітна плата, а це умови наших лікарів, умови, в яких вони працюють, де немає ремонту в лікарні вже багато років, і заробітна плата лікарів дуже мала”, - сказав Зеленський.

Він зазначив, що в Україні відсутня медична інфраструктура.

“Всі нам казали, що у нас три тисячі в Україні, будьте спокійні, у нас є запас, у нас є маски, їх мільйони, на складах, у нас є три тисячі ШВЛ, у нас є з вами десятки лабораторій для перевірки тестів. Ну, так я вам скажу, у нас було на початок п’ять непрацюючих лабораторій. Зараз працюючих 35. У нас ШВЛ більш-менш працюючих не було навіть тисячі. На країну, де 40 мільйонів. Були просрочені маски. Просто якась ганьба, ось і все. Тому коли ми говоримо, велики літерами пишемо на кожному плакаті - “Ось вона - друга черга медичної реформи” - ми бачимо зараз, що після коронавірусу потрібно змінити повністю підхід. Ми тільки зараз розуміємо, що ми побачили, що в нас є”, - додав Зеленський.

Він також зазначив, що в Україні крім професійних медиків нічого нема.

“Ось і вся медична реформа. Зараз відбувається все в ручному режимі. Ні, вже є деякі речі, там, вантаж з засобами лікування і засобами захисту, все це зараз дійсно вже автоматично виконується. Більше 20 літаків ми вже відправили і прийняли з вантажами. І зараз ми дійсно запускаємо вітчизняного виробника ШВЛ. Нічого не було”, - сказав Зеленський.

Нагадаємо, у МОЗ повідомили, що не допустять звільнення медпрацівників через реформу.

Теги по теме
Украина Коронавирус Владимир Зеленский
Источник материала
loader
loader