COVID-19 у світі: Іспанія втретє продовжила надзвичайний стан, а в США коронавірус вперше виявили в домашніх кішок
COVID-19 у світі: Іспанія втретє продовжила надзвичайний стан, а в США коронавірус вперше виявили в домашніх кішок

COVID-19 у світі: Іспанія втретє продовжила надзвичайний стан, а в США коронавірус вперше виявили в домашніх кішок

Станом на ранок 23 квітня у світі зареєстрували 2 638 024 випадки зараження коронавірусом COVID-19, з них – 721 734 особи одужали та 184 235 осіб померли.

Про це повідомляє сайт Worldometer.

COVID-19 зачепив 210 країн та територій.

Серед хворих на вірус 56 676 осіб перебувають у критичному або серйозному стані.

Антилідером за кількістю випадків лишаються Сполучені Штати, де за добу "приєдналося" ще 375 нових хворих, і загальна кількість випадків коронавірусу в країні сягнула 849 092.

З них – 84 050 осіб одужали, 47 681 людина померла.

Президент США Дональд Трамп підписав указ про припинення імміграції до країни у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Про це йдеться у заяві Білого дому в Twitter.

Обмеження буде діяти протягом 60 днів, і Адміністрація продовжить стежити за ринком праці, щоб при необхідності внести зміни або доповнення до указу".

Крім того, Трамп сподівається, що США зможуть швидко впоратися з можливим осіннім спалахом COVID-19, пише "Інтерфакс-Україна".

Він сказав: "Цей вірус рано чи пізно піде, і якщо він повернеться восени, ми зможемо придушити його дуже швидко, у нас є хороші фахівці, ми багато чому навчилися, навчилися того, як поводитися з ним".

Тим часом Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Китай перешкоджає спробам Штатів встановити походження нового коронавірусу.

В інтерв'ю Fox News він сказав, що Китай відмовляє в доступі в лабораторію Уханя та на інші важливі для розслідування об'єкти.

А в американському зоопарку Бронкса ще сім великих кішок- чотири тигра і три африканських леви – отримали позитивний результат тесту на коронавірус після того, як заразилася тигр Надя.

Про це повідомляє NBC New York із осиланням на Товариство охорони дикої природи, яке управляє зоопарком.

Водночас, Центр із контролю і профілактики захворювань оголосив, що дві домашні кішки в Нью-Йорку дали позитивний результат на коронавірус.

У обох тварин спостерігаються легкі симптоми, очікується їхнє одужання.

Про це повідомляє CNN.

За межами США також надходило кілька повідомлень про зараження домашніх собак чи кішок після тісного контакту з хворими людьми, включаючи гонконгську собаку.

Сільськогосподарська влади Гонконгу дійшла висновку, що домашні собаки і кішки не можуть передати вірус людям, але можуть бути носіями коронавірусу.

В Іспанії зафіксовано 208 389 випадків COVID-19 (21 717 смерті і 85 915 одужали), а в Італії – 187 327 випадків (25 085 смертей і 54 543 особи, що одужали).

Іспанський парламент підтримав продовження надзвичайного стану до 9 травня.

Про це повідомляє CNN.

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес зазначив, що його уряд "запроваджує систему контролю" для туристів "щоб уникнути більшої кількості хворих".

Надзвичайний стан було вперше введено в дію 14 березня.

Раніше Іспанія досягла піку поширення коронавірусу і органи охорони здоров'я заявили, що цього тижня їхня мета полягає в тому, щоб число нових інфекцій постійно йшло на зниження.

У Китаї зареєстрували 82 798 випадків (10 нових випадків за добу).

Кількість жертв за добу не зросла і становить 4 632 людини.

Одужали 77 207 осіб.

Найбільшу кількість нових випадків COVID-19 з початку нової доби зафіксували у Мексиці - 1 043 нових хворих (10 544 загалом) і 113 нових смертей (970 загалом).

Источник материала
loader
loader