Після католицького Великодня в Італії стався новий сплеск коронавірусу — український медик
Після католицького Великодня в Італії стався новий сплеск коронавірусу — український медик

Після католицького Великодня в Італії стався новий сплеск коронавірусу — український медик

В Італії після католицького Великодня розпочався новий пік захворювання на нову коронавірусну інфекцію. Про це в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" повідомив керівник госпіталю МВС у Київській області, який повернувся сьогодні з Італії Юрій Сак.

"Незважаючи на те, що в Італії були введені жорсткі правила карантину, після святкувань Пасхи ми побачили, що в лікарню почали поступати значно більше пацієнтів, які не поступали до цього за тиждень чи за два. Тому ці правила карантину, які зараз намагається вводити українська влада, - я вважаю, що вони досить зважені. І я вважаю, що Україна ще не пройшла той пік захворюваності і смертності, який вже пройшла Італія. Відлітаючи сьогодні, ми спостерігали, що деякі послаблення відбуваються в Італії. Але все таки вулиці пусті, магазини закриті, розважальні центри закриті. Влада намагається застосовувати всі важелі, щоб стримати захворюваність і смертність", — зазначив Юрій.

Він розповів, що на свята влада посилювала карантинні заходи.

"Італійці теж вже втомились від цього карантину. Враховуючи те, що Італія - вільна країна, італійці жили на вулицях, харчувались у закладах масового харчування, гуляли, розважались і так далі. Але ми бачимо усі ті жорсткі засоби, які ввела влада. І навіть коли ми були на пасхальні свята у Італії, нас попередили, що "будь ласка, не виходьте на вулиці, не ходіть по вулицях і магазинах, тому що заходи карантину будуть посилені". Ми бачили поліцейські гелікоптери, які не бачили за тиждень до цього. Вони патрулювали місто, вони патрулювали берегову смугу. Тому на всі ці заходи, які були присвячені святкуванню, влада все ж таки посилювала карантинні заходи", — розповів він.

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордони. Роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста.

За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць - до 24 квітня. 3 квітня карантин посилили: ввели обов’язкову 14-денну обсервацію для осіб, які прибувають з-за кордону, заборонили пересуватися вулицями більш ніж двом особам, крім випадків супроводу дітей. 22 квітня карантин подовжили до 11 травня.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусупочали повідомляти і в інших областях. Епіцентрами спалаху в Україні стали Чернівецька область та місто Київ, де хворобу діагностують найбільше. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Источник материала
loader
loader