У Херсонській області та Чернівцях місцева влада дозволила роботу продуктових ринків
У Херсонській області та Чернівцях місцева влада дозволила роботу продуктових ринків

У Херсонській області та Чернівцях місцева влада дозволила роботу продуктових ринків

У Чернівцях та Херсонській області місцева влада дозволила з деякими обмеженнями роботу продуктових ринків. Про це у ефірі телеканалу "112 Україна" повідомили міський голова Чернівців Олексій Каспрук та голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв.

Каспрук повідомив, що у п'ятницю, 24 квітня, підприємці вийшли на протест і ОДА відмовилась ухвалювати чи скасовувати якісь рішення. Після кількаденних пікетів на засіданні виконавчого комітету було прийнято рішення про обмеження роботи лише у нічний час.

"Тобто, сказати, що ми дозволили - ми нічого не забороняли до цього, і сказати, що ми дозволили сьогоднішнім рішенням, теж не можна сказати. Але підприємців це задовільнило, почули сьогодні президента, почули сьогодні прем’єр-міністра, сподіваємося, що в середу це питання буде врегульоване", - наголосив міський голова.

У свою чергу Юрій Гусєв також наголосив на необхідності роботи продуктових ринків та зазначив, що у облдержадміністрації планують напрацювати санітарні норми на період карантину.

"В своїх розмовах з прем’єр-міністром я говорив про те, що ринки мають працювати. Зокрема, у нас в області працює оптовий сільськогосподарський ринок в Великих Копанях. Сьогодні ми також говорили про те, що напрацюємо санепідем вимоги до відновлення робити ринків", - зазначив Гусєв.

Також очільник ОДА підкреслив, що у області очікують на прийняття кабміном рішення щодо відкриття продуктових ринків. 

"Сьогодні ми напрацювали ті рішення, які дозволять нам без будь-якого остраху на те, що на ринках можуть виникнути осередки Covid-19, відкривати ці ринки, після відповідного рішення Кабінету міністрів", - додав Гусєв.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський під час онлайн-брифінгу розповів, що на найближчому засіданні уряду обговорять питання відкриття продовольчих ринків.

Теги по теме
Черновцы
Источник материала
loader
loader