Справа Шеремета: підозрювану Кузьменко залишили під вартою
Справа Шеремета: підозрювану Кузьменко залишили під вартою

Справа Шеремета: підозрювану Кузьменко залишили під вартою

28 квітня суд не задовільнив апеляційну скаргу щодо продовження строку тримання під вартою підозрюваній у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, лікарці і волонтерці Юлії Кузьменко.

Про рішення Київського апеляційного суду повідомляє Укрінформ.

"Колегія суддів ухвалила: апеляційну скаргу захисника Безпалого залишити без задоволення", - сказав суддя.

Раніше суд виніс ухвалу про подовження тримання під вартою Кузьменко до 30 травня 2020 року.

Нагадаємо, 12 грудня Нацполіція повідомила, що затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року. Правоохоронці підозрюють у вбивстві військового та волонтера Андрія Антоненка (відомого також як рок-музикант Riffmaster) та хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко.

За версією слідства, саме вони закладали вибухівку під авто, яким користувався журналіст. Третя підозрювана у справі - військова Яна Дугарь. Слідчі вважають, що вона проводила розвідку перед скоєнням злочину і фотографувала камери спостереження

Водночас громадські активісти, спільнота ветеранів АТО, волонтерів та, зокрема, Міністерство у справах ветеранів заявляють про непричетність усіх трьох до цього злочину. Зокрема, вони публікують низку доказів, які суперечать версії слідства.

Павло Шеремет був убитий в центрі Києва 20 липня 2016 року. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет. Також було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50.

Источник материала
loader
loader