Пацієнтів перед плановими операціями безкоштовно тестуватимуть на коронавірус
Пацієнтів перед плановими операціями безкоштовно тестуватимуть на коронавірус

Пацієнтів перед плановими операціями безкоштовно тестуватимуть на коронавірус

В Україні дозволили проводити планові операції, але перед тим пообіцяли всіх пацієнтів безкоштовно протестувати на коронавірус.

Про це 7 травня під час брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

До планових операцій пацієнтам проводитимуть ПЛР-тестування на коронавірус. Протягом 2-3 днів після тестування вони повинні дотримуватися самоізоляції.

"Коли є підтвердження негативного результату. Людину госпіталізують до лікарні для планової операції. Це зроблено, щоб унеможливити внутрішньолікарняне поширення COVID-19», — сказав Степанов та взнав, що був лише один випадок у дитячій лікарні "Охматдит", коли за власні кошти, а не кошти держави, робили тестування.

"Усі тести безкоштовні, коштом держави. У нас є така можливість", - переконує міністр.

Раніше у благодійному фонді "Таблеточки" повідомили, що дітей у Національному інституті раку та "Охматдиті" просять здавати тести на коронавірус за власні гроші. Вартість такого тесту в Україні - близько 2,2-2,5 тисяч гривень на одну особу. Водночас без негативних результатів тесту онкохворих дітей не госпіталізують для проходження хіміотерапії, променевої терапії, хірургічної операції, проведення МРТ. У фонді кажуть, що керівництво закладів не змогло надати накази, якими встановлено відповідну вимогу про здавання тесту.

Источник материала
loader
loader