В колишнього голови Податкової Верланова відбулися обшуки
В колишнього голови Податкової Верланова відбулися обшуки

В колишнього голови Податкової Верланова відбулися обшуки

У квартирі, в якій проживає колишній очільник Державної податкової служби Сергій Верланов, відбулися обшуки.

Інформацію про обшуки в помешканні повідомив сам Верланов на своїй сторінці в Facebook, пише 24 канал.

"Сьогодні вранці до квартири, у якій я проживаю разом з дружиною та маленькою донькою, прийшли з обшуком співробітники СБУ. Що шукали – не уточнювали, але те, за чим, ймовірно, прийшли, не знайшли", – повідомив Верланов.

В якій справі проходили обшуки в помешканні Верланова – поки невідомо.

Можливі причини звільнення Верланова та розслідування проти нього

  • Нещодавно ексміністр фінансів Ігор Уманський розповів про можливі корупційні дії посадових осіб органів державної влади, зокрема, Державної фіскальної служби, Державної податкової служби та Державної митної служби.
  • Ігор Уманський ініціював відставки голів митниці та податкової служби. Він навіть пропонував кандидатів на тимчасову заміну Максиму Нефьодову і Сергію Верланову. За словами ексміністра фінансів, така ініціатива була через "скручування" ПДВ, від яких, держбюджет втрачає 5 мільярдів гривень щомісяця".
  • 24 квітня нардепи проголосували за створення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування можливих корупційних дій посадовців Державної митної, податкової та фіскальної служб. В цей же день Верланова та Нефьодова звільнили зі своїх посад.
  • Верланов вважає, що причини його звільнення є суто політичні. Натомість міністр фінансів України Сергій Марченко повідомив, що від бізнесу надходили скарги на роботу Податкової. Це дає підстави для правоохоронних органів розслідувати діяльність колишнього керівника відомства Сергія Верланова.
Теги по теме
Новости Украины СБУ Новости политики Игорь Саджениця
Источник материала
loader
loader