Міхеїла Саакашвілі призначили на посаду голови Виконавчого комітету реформ
Міхеїла Саакашвілі призначили на посаду голови Виконавчого комітету реформ

Міхеїла Саакашвілі призначили на посаду голови Виконавчого комітету реформ

Політика Міхеїла Саакашвілі 7 травня призначили на посаду сголови Виконавчого комітету реформ. Таке рішення ухвалив президент Володимир Зеленський.

Указ про призначення Саакашвілі опублікований на сайті президента.

Раніше журналіст Юрій Бутусов анонсував, що президент розширить повноваження Саакашвілі на цій посаді. Політик матиме право брати участь у засіданнях Кабінету Міністрів. Також планують уточнити періодичність проведення Нацради – щонайменше раз на місяць.

Сам Саакашвілі 4 травня також анонсував, що його нову посаду в Україні невдовзі оголосить сам Зеленський. Політик сказав, що мав консультації з президентом, з його адміністрацією, з різними підрозділами, так само, як з різними парламентськими лідерами.

Що відомо про пошук нової посади для Саакашвілі в Україні

  • Міхеїлу Саакашвілі спершу запропонували посаду віцепрем'єр-міністра з питань реформ. Володимир Зеленський зазначав, що в політика є потенціал для підтримки уряду.
  • Сам Саакашвілі запевняв, що президент запропонував йомувести переговори з МВФ.
  • Проте Саакашвілі не заручився підтримкою на зустрічі з фракцією "Слуга народу", яка не готова була надати більшість голосів у парламенті задля призначення політика на нову посаду.
  • У Грузії розкритикувалиймовірність призначення Саакашвілі на посади у владі України. Там заявили, що це призначення може ускладнити відносини між країнами.
  • Згодом Юрій Бутусов повідомив, що в Офісі Президента розглядають варіант висунення Саакашвілі кандидатом у мери Одеси від "Слуги народу".
  • Ще пізніше низка ЗМІ повідомляли, щоСаакашвілі може отримати посаду у Нацраді реформ.


Що відомо про роботу Саакашвілі в Україні / Інфографіка 24 каналу

Теги по теме
Владимир Зеленский Новости Украины Новости политики Ирина Кошанская
Источник материала
loader
loader